Siyonist İsrail Akdeniz'den Çaldığı Doğalgazı Ürdün'e Satacak

Ürdün hükümeti adına Ürdün ulusal elektrik şirketi dün Amerikan Noble Enerji şirketiyle işgal rejiminin Akdeniz havzasından çaldığı doğalgazı ithal etmek için anlaşma imzaladı.  

Görüntülenme: 855 Tarih: 27 Eylul 2016 22:19
Siyonist İsrail  Akdeniz'den Çaldığı Doğalgazı Ürdün'e Satacak

Ürdün ulusal elektrik şirketinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, alınacak doğalgaz ile Ürdün'ün elektrik üretim ihtiyacının yüzde 40'ının karşılanacağı bildirildi.

Ürdün ulusal elektrik şirketi, teknik araştırmaların ve ekonomik analizlerin Noble Enerji şirketinden satın alınacak gazın daha ucuza mal olacağına işaret ettiğini ve şirkete yıllık 300 milyon dolar tasarruf sağlayacağını öne sürerek anlaşmayı savundu.

Bildiride ayrıca, Noble Enerji ile yapılan anlaşmanın bölgesel işbirliği fırsatlarını artıracağı ve Ürdün'ü Avrupa Birliği ve Akdeniz Birliği politikalarının bir paçası haline getireceği iddia edildi.

Ürdün ulusal elektrik şirketi 2014 yılı sonlarında işgal rejimine ait Leviathan sahasında faaliyet gösteren Amerikan Noble Enerji şirketiyle 10 milyar dolar karşılığında 15 yıl boyunca doğalgaz ithali için ön anlaşma imzalamıştı.

Bu arada, "Düşmanın doğalgazı işgaldir" sloganıyla anlaşmaya karşı çıkan Doğalgaz Anlaşmasına Karşı Ürdün Ulusal Girişimi, anlaşmayı mahkemeye taşıma konusunu incelediklerini açıkladı.

fiem

Yorumlar