Siyonist İsrail: Komutanımız Bıçaklı Eylemden Son Anda Kurtuldu

Siyonist işgal güçleri, işgal ordusunda tugay komutanı olarak görev yapan bir komutana yönelik Batı Yaka’nın El-Halil şehrinde öğleden sonra yapılan bıçaklama eyleminin engellendiğini iddia etti.  

Görüntülenme: 1404 Tarih: 01 Ekim 2016 09:13
Siyonist İsrail: Komutanımız Bıçaklı Eylemden Son Anda Kurtuldu

İşgal rejimi Kanal-2 Televizyonu konuyla ilgili verdiği haberde, kıyafetinin altında bıçak gizleyen Filistinli bir gencin El-Halil’deki Negohot yerleşkesi yakınlarında İsrail ordusu El-Halil bölgesi komutanı General Itzik Cohen’in aracına yaklaştığını ve komutana saldırma niyetinde olduğunu iddia etti.

Haberde, gençten kuşkulanan bir askerin genci durdurduğu, onun eylem yapma niyetinde olduğunun anlaşılması üzerine de sorgu için Şabak’a teslim edildiği ifade edildi.

Siyonist işgalcilerin Mescidi Aksa’ya yönelik plan ve uygulamalarına karşı Ekim 2015 tarihinde başlayan intifadada, Filistinli gençlerin bıçak, silah, araç ve taş kullanarak yaptıkları eylemlerde şimdiye kar 40 Siyonist hayatını kaybetti 600’den fazla Siyonist de yaralandı.

Diğer taraftan bugün (30 Eylül) Cuma namazından sonra Batı Yaka’nın bazı belde ve köylerinde yapılan haftalık barışçıl gösterilere plastik mermi, göz yaşartıcı bomba ve ses bombalarıyla sert müdahale eden işgal güçleri üç Filistinliyi tutukladılar. 

fiem

Yorumlar