Hamas Liderlerinden Halil El-Hayye: İntifadayı Sonuna Kadar Destekliyoruz

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Kudüs İntifadasının yıldönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, intifadayı desteklemeye devam ettiğini belirterek, toplumun bütün katmanlarıyla ve var gücüyle intifadaya iştirak etmesi gerektiğini ifade etti.  

Görüntülenme: 1803 Tarih: 02 Ekim 2016 12:45
Hamas Liderlerinden Halil  El-Hayye: İntifadayı Sonuna Kadar Destekliyoruz

Hareketin resmi sitesine röportaj veren Hamas lideri Halil El-Hayye, Hamas’ın Kudüs İntifadasını desteklemeye devam ettiğini belirterek, Filistin halkından işgalciye karşı direnişi artırmasını beklediklerini söyledi.

Hamas’ın güç hazırladığını söylemekten utanmadığını hatırlatan El-Hayye, intifadaya bütün imkanlarla iştirak etmek gerektiğini kaydetti.

Siyonist Cumhurbaşkanı Şimon Peres için taziye mesajı yayınlayan ve cenazesine katılanları da eleştiren El-Hayye, “Peres barış adamıysa o zaman işgal rejiminde katil kim? Filistin sahasındaki ihtilaf, program ve siyasi metottaki ihtilaftır” dedi.

El-Hayye devamla, Hamas’ın işgal rejimi hariç kimseye düşman olmadığını belirterek, Arap ve İslam ülkelerinden işgalciyle ilişkileri normalleştirmeyi dışlamalarını, işgale karşı yapılan direnişi ise desteklemelerini istedi.

Hamas’ın askeri alandaki hazırlıklarına da değinen Hamas lideri El-Hayye şunları paylaştı:

“Direniş Hamas’ın sloganı ve adresidir. Hamas’ın işgalciyi cezalandırmak için kahraman direnişiyle her türlü hazırlığı yaptığı ve imkanları seferber ettiği tuhaf bir şey değildir. Aynı şekilde onun bugün halkına, şehitlerine, mültecilerine, direnişe ve halkın kutsal değerlerine ve mekanlarına sahip çıkması, onlara karşı vefalı davranması da garip değildir.”

“İntifada ulusal bir direniş çalışmasıdır. Fetih hareketinden bu konuda anlayışlı olmasını bekliyoruz. Onlar halk direnişini savunuyorlarsa biz zirvesi silahlı direniş olan her türlü direnişi desteklediğimizi ilan ediyoruz. Fetih halk direnişini destekliyorsa buyursun işgale karşı halk direnişini yapsın.”

fiem

Yorumlar