Nacih Bukeyrat Kudüs İntifadasına Desteğin Artırılmasını İstedi

İşgal altındaki Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi Şeri Eğitim Müdürü Nacih Bukeyrat, Filistin - Siyonist rejim mücadelesinin devam ettiğini belirterek, son dönemde bu savaşın bölgesel olmaktan çıkıp küresel bir şekle büründüğünü söyledi.  

Görüntülenme: 1598 Tarih: 02 Ekim 2016 05:26
Nacih Bukeyrat Kudüs İntifadasına Desteğin Artırılmasını İstedi

Kudüs İntifadasının yıldönümü münasebetiyle yaptığı değerlendirmede Bukeyrat, “Bu intifadadan alınacak en büyük ders, Filistin halkının hâlâ diri olduğu, Kudüs davasının ise hâlâ gündemde olduğu, ümmetin akidesinde ve stratejisinde ve uluslararası ilişkilerinde hâlâ yer aldığıdır. Filistin davası, onu gömmek için yapılan bütün komplo ve tuzaklara rağmen ölmüyor. Aksine her geçen gün biraz daha canlılık kazanıyor” dedi.

Filistin Enformasyon Merkezi'ne verdiği özel demeçte Bukeyrat, işgal rejiminin kullandığı dilin şiddet, terör ve baskı olduğuna dikkat çekerek, işgalcinin Filistinli diye biri insanı ve Filistin diye bir coğrafyayı istemediğini ifade etti.

Bukeyrat, işgal güçlerinin Filistinlilerle çatışmada suçu olsun olmasın herkesi; kadın ve çocukları bile katlettiğini hatırlatarak, bu durumun işgal rejiminde kötülüğün ve cinnetin giderek arttığını, gelişmelerin işgal rejiminin Filistin kanını mubah saydığını gösterdiğini anımsattı.

Bukeyrat yaptığı açıklamanın devamında, birinci ve ikinci intifadaların aksine bir yılı geride bırakan Kudüs İntifadasının Arap ve İslam dünyasından gereken dayanışmayı, ilgi ve alakayı görmediğini söyledi.

fiem

Yorumlar