Haaretz İtiraf Etti: Peres Barış Adamı Değil Sahtekârın Biriydi

Dünya liderleriyle bazı Arap liderlerinin yanında Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın “Barış Adamı” söylemine işgal rejiminde yayınlanan Haaretz gazetesinden tepki geldi.  

Görüntülenme: 1597 Tarih: 02 Ekim 2016 01:39
Haaretz İtiraf Etti: Peres Barış Adamı Değil Sahtekârın Biriydi

Gazete, hayatını kaybeden ve dün defnedilen işgalci İsrail'in eski Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in işgal rejiminin güzel yüzü olduğunu, ancak kendisinin sahtekârın biri olduğunu ve asla barış adamı olmadığını yazdı.

Peres’in ölümünü manşete taşıyan gazete, “Hangi barıştan bahsediyoruz? Dimona nükleer tesisinin temelini atan, askeri sanayiyi geliştiren adam mı barış adamı? Bu işgal ve yerleşkeler varken hangi barıştan söz ediyoruz?” sorularını yöneltti.

Konuyla ilgili makale yazan gazetenin siyasi analisti Gideon Levy, Peres’in barış için çalıştığını ancak yolun ortasında bundan vazgeçtiğini, Oslo’da yerleşkeleri görmezlikten geldiğini belirterek, başarısızlıktan sadece sağcıların sorumlu olmadığını ifade etti.

Levy makalesinde, “İşgalin son bulması için acaba Peres ne yaptı? Kuşkusuz İsrail’in güvenliği ve gelişimi için çok şeyler yaptı. Ancak bütün bunları İsrail’in adaleti için yapmadı. O özellikle hak ve hukukta Filistinlileri Yahudilere denk görmedi. İnsan haklarıyla uluslararası hukuk umurunda değildi. Filistinlilerin yaşadığı sıkıntı kalbine dokunmuyordu” dedi.

Siyonist gazete kadar gerçekleri söyleyemeyen Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın Filistin halkına karşı işlenen birçok cinayette parmağı olan Peres’in cenaze törenine katılması büyük tepkilere neden oldu. 

fiem

Yorumlar