Eş-Şevbeki: İntifadanın Devamı Onu Örgütleyecek Liderliğin Varlığına Bağlı

El-Halil Üniversitesi Siyasi Bilimler Bölümü Başkanı Bilal Eş-Şevbeki, Ekim 2015’te başlayan olayları intifada olarak adlandırmamanın hiçbir gerekçesinin olmadığını belirterek, şimdiki intifadanın diğer intifadalardan farklılık gösterdiğini söyledi.  

Görüntülenme: 1558 Tarih: 02 Ekim 2016 12:21
Eş-Şevbeki: İntifadanın Devamı Onu Örgütleyecek Liderliğin Varlığına Bağlı

Filistin Enformasyon Merkezi'nin Kudüs İntifadasının birinci yıldönümü münasebetiyle kendisiyle yaptığı özel röportajda süreci değerlendiren Eş-Şevbeki, “Kudüs İntifadası, bazılarının bu intifada hakkında seçeneksiz, tercihsiz ve umutsuz intifada gibi olumsuz söylemlerine maruz kaldı. Hâlbuki bu düşünce ve bakış açısı oldukça yüzeyseldir. İntifadanın karşı karşıya olduğu en büyük sorun ise Filistinli grupların somut bir şekilde katılım göstermemesidir” dedi.

Filistinli gruplar taban olarak intifadada yer aldıklarını ancak örgütsel olarak bulunmadıklarını, bunun da intifada için büyük bir tehdit oluşturduğunu söyleyen Eş-Şevbeki, intifadanın devam etmesinin bu mücadeleyi yönetecek ve onu örgütleyecek bir liderliğe bağlı olduğunu ifade etti.

Ekim 2015 tarihinde başlayan ve bir yılı geride bırakan Kudüs intifadası işgal rejimi ve onunla birlikte hareket eden bazı Arap devletleriyle Filistin Yönetimi'nin bütün girişim ve engellemelerine rağmen devam ediyor.

fiem

Yorumlar