Gasıp İsrail Gazze'ye Giden Gemiyi Durdurdu

Siyonist işgal güçleri 'Zeytune' gemisini Gazze açıklarında durdurdu. 

Görüntülenme: 2008 Tarih: 05 Ekim 2016 10:12
Gasıp İsrail Gazze'ye Giden Gemiyi Durdurdu

Siyonist işgal rejimi gemilerinin,  Gazze'ye uygulanan ablukayı delmek için yola çıkan ve kadınlardan oluşan Zeytune gemisine müdahale ettiği ve gemi ile temasın kaybedildiği bildirildi.

Siyonist İşgal Ordusu'na ait hücumbotlar

17:37- Palestine Today:

Palestine Today haber ajansının İsrail Kanal 10 televizyonundan aktardığına göre, siyonist güçler saat 5 buçuk sularında gemiyi Gazze yakınlarında işgal etti ve 'kontrolü' sağladı. Siyonist güçlerin gemi yolcularını Aşdod Limanı'na götürmek istediği belirtildi.
 
17:45: İHH Resmi Facebook sayfasından duyurdu





Gemiye müdahale noktası Gazze'den 40-50 mil açıkta: RNN Haber Ajansı

18:25 Hamas'tan açıklama

Hamas siyonist işgal rejiminin Gazze'ye uygulanan vahşi ablukayı kırmak için yola çıkan Zeytune Gemisine müdahalesini kınadı ve "korsanlık" olarak nitelendirdi.
 
Hareketin sözcülerinden Hazim Kasım konuyla ilgili Sheehab Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu ve siyonist işgal rejiminin hem Zeytune gemisine müdahalesiyle hem de aynı saatlerde Gazze'yi havadan vurmasıyla Filistin halkına karşı işlediği suçları sürdürdüğünü dile getirdi. 
 

Siyoist işgal güçlerinin 'Barışçıl' aktivistlere bile müdahale ettiğinin altını çizen Kasım, uluslararası topluma siyonist saldırganlığa karşı sesini çıkarma çağrısında bulundu.

18:30 Siyonist Kanal 2 Televizyonu, gemi yolcularının Aşdod Limanı'na doğru götürüldüğünü aktardı.

"Eğer bunu izliyorsanız İsrail güçleri tarafından kaçırılmışım demektir"

"İsrail Korsanlığına Karşı Sesinizi Yükseltin"
 

İşgal yönetimi şu ana kadar Zeytune gemisinin akıbeti hakkında herhangi bir açıklamada bulunmazken, işgal medyası gemide bulunan kadın aktivistlerin geri dönmeyeceklerine dair taahhüt imzalatılarak ülkelerine gönderileceklerini öne sürdü.
 
Gazze Ablukasını Kaldırmak İçin Avrupa Girişimi Başkanı Mazin Kahil, Paris'te yaptığı açıklamada, Avrupa hükümetlerine seslenerek, İsrail'in korsanlığına karşı seslerini yükseltmelerini istedi.
 
Quds Press Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada Kahil, işgal güçlerinin Zeytune gemisine müdahalesi karşısında Avrupa hükümetlerini üzerlerine düşen sorumluluğu üstlenmeye davet etti.
 
Kahil, dünyanın çeşitli yerlerinden gelerek ablukayı kırmak için Gazze'ye doğru yola çıkan kadın aktivistleri engelleyen işgal güçlerinin bu yaptığının korsanlık olduğunu ve işgalcilerin suçlarına bir yenisini daha eklediğini bildirdi.
Filistin Merkezli Sheehab Haber Ajansı'nın müdahaleden hemen önce geçtiği videoda Cezayirli milletvekili Semira Duveyfiye 'Gemiyi koruyun' çağrısında bulundu.

İSLAMİANALİZ
 
 

Yorumlar