Cemal El-Hudari'den Gazze’ye Deniz Koridoru Teklifi

Kuşatmaya Karşı Halk Direniş Komitesi Başkanı milletvekili Cemal El-Hudari, Gazze kuşatmasının kaldırılmasına yönelik hızlı bir çözüm için aracı bir tarafa bağlanacak bir limanın kurulmasını önerdiklerini söyledi.  

Görüntülenme: 1635 Tarih: 08 Ekim 2016 16:34
Cemal El-Hudari'den Gazze’ye Deniz Koridoru Teklifi

Ajanlara verdiği bilgide El-Hudari, İsrail’in kuşatmayı derinleştirmek amacıyla öne sürdüğü gerekçelerin ortadan kaldırılması için Avrupa’nın bu limana gözcülük edebileceğini ifade etti.

Koridorun Gazze limanına alternatif bir öneri olmayacağını hatırlatan El-Hudari, geçici ve hızlı bir adım olması için bunu önerdiklerini dile getirdi.

El-Hudari, Gazze’yi Batı Yaka’ya bağlayacak bir koridorun da açılması gerektiğini belirterek, daha önceki anlaşmaların bunu öngördüğünü söyledi.

İşgalcinin kuşatmayı kaldırması, havaalanının açılması, sınır kapılarının insan ve eşya girişine tamamıyla açılması, inşaat için gereken malzemelerle gıda ve temel ihtiyaçların girişine izin verilmesi için işgal rejimine etkili bir şekilde baskı yapılmasını isteyen El-Hudari, kuşatmanın son bulması için de dayanışma gemileri göndermeye devam edilmesini talep etti.

fiem

Yorumlar