Kanada Üniversitesi Profesörü Holokost’u İnkâr Ettiği Gerekçesiyle İşten Atıldı

Kanada Üniversitesi profesörü ve analist olan Anthony James Hall, Holokost’u inkâr ettiği ve 11 Eylül terör saldırılarında Siyonist Rejimin parmağı olduğu yönündeki açıklamaları nedeniyle görevinden uzaklaştırıldı.  

Görüntülenme: 1205 Tarih: 09 Ekim 2016 16:07
Kanada Üniversitesi Profesörü Holokost’u İnkâr Ettiği Gerekçesiyle İşten Atıldı

Kanada’nın Alberta eyaletindeki Lethbridge Üniversitesinde liberal küreselleşme öğretim üyesi olan Anthony Hall, Holokost’u inkâr ettiği ve 11 Eylül terör saldırılarında Siyonist Rejimin parmağı olduğu yönündeki açıklamaları nedeniyle üniversite yetkilileri tarafından görevinden uzaklaştırıldı.

Anthony Hall’ın görevden uzaklaştırılma süresi, Anthony James Hall’ın açıklamalarının Albarta insan haklarını ihlal edip etmediği hakkında üniversitenin yaptığı araştırmalar sonuçlanana kadar devam edecek.

Bu üniversitenin konuyla ilgili olarak yayınladığı bildiride şu ifadeler yer aldı: “Üniversite tarafından Doktor Hall’un görevden uzaklaştırılmasının öğrencilerin araştırmaları ve çalışmaları üzerinde bir etki bırakıp bırakmadığı konusunda acil ve aktif önlemler alınmıştır."

Kanada Ulusal İnsan Hakları Birliği Müdürü Amanda Homan konuyla ilgili olarak, “Holokost ve 11 Eylül, modern tarihin en büyük trajedilerindendir. Bu olayları yeniden gözden geçirmek ve yeniden yazmak sadece korkunç bir saldırıdır.” iddiasında bulundu.

İsrail ve Yahudi Merkezi Başkanı Şimon Fogel de bu profesörün görevden uzaklaştırılmasını destekleyerek, “Üniversite yetkilileri doğru bir tepki göstermiştir ve Doktor Hall’un görevden uzaklaştırılması konusunda mesleki parametrelerine uygun olarak davranmışlardır.” dedi.

Kanada İnsan Hakları Ulusal Birliği, Doktor Hall’un açıklamaları hakkında bir video yayınladı ve Hall o videoda Holokost hakkında özgürce konuşulmasına izin verilmesinden ve 11 Eylül saldırılarında İsrail’in parmağı olduğundan bahsediyordu.

Kanada’nın Alberta şehrinde Lethbridge Üniversitesinde küresel araştırmalar öğretim görevlisi olan Profesör Anthony James Hall, doktorasını 1984 yılında Toronto Üniversitesinde Tarih bölümünden almıştır ve 1982 yılından itibaren de Kuzey Amerika Tarihi, Büyük Britanya İmparatorluğu, Amerika Yerlileri ve küreselleşme çalışmaları, uluslararası hukuk ve anayasa, siyasi ekonomi ve sömürgecilikle mücadele çalışmalarına başlamıştır.

Profesör Hall’ın yayınlanan son kitabı, “Amerika İmparatorluğu ve dördüncü Dünya (1.Cilt)” ve “Denetim Altındaki Dünya: Sömürgecilik, sömürgecilikle mücadele, kapitalizmdir(2. Cilt)”. Bu iki seri “bir kaşıkla kase” başlığıyla Kanada’daki McGill-Queen Üniversitesi tarafından yayınlanmıştır.

Hall aynı zamanda 11 Eylül gerçeği hareketinin de üyesidir ve Amerika Siyonistlerine karşı kişilerle bağlantısı bulunmaktadır.

Küreselleşme araştırmaları bölümüne üye olmadan önce Yerli Çalışmaları Profesörü olan Hall, 2001 yılında Quebec şehrindeki üçüncü Amerikan zirvesiyle eş zamanlı olarak, Yerlilerin hakları hakkında bir seminer düzenledi ve bu seminerden sonra Kanada Kraliyet Atlı Polisi onun çalışmalarını incelemeye aldı.

Kanada Üniversitesi Öğretim üyeleri Derneği, bu inceleme ve sorgulamaların özgürlük ihlali olduğunu belirtti.

tesnim

Yorumlar