Kudüs'teki Silahlı Eylemde 2 Siyonist Öldürüldü

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan İsrail Emniyet Müdürlüğü önündeki silahlı saldırıda yaralanan biri polis 2 İsrailli öldü.  

Görüntülenme: 1651 Tarih: 09 Ekim 2016 20:49
Kudüs'teki Silahlı Eylemde 2 Siyonist Öldürüldü

Doğu Kudüs'teki İsrail Emniyet Müdürlüğü önünde gerçekleştirildiği iddia edilen silahlı saldırıda yaralanan İsraillilerden ikisinin öldüğü bildirildi. 

İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Emniyet Müdürlüğünün önündeki tramvay durağında düzenlenen saldırıda yaralanan 7 İsrailliden biri polis olmak üzere iki kişinin kaldırıldıkları hastanede öldüğünü söyledi.

Rosenfeld, diğer yaralıların Doğu Kudüs'teki Hadasa Hastanesi'nde tedavilerinin sürdüğünü belirtti.

Saldırıyı gerçekleştiren Filistinli, işgalci İsrail askerleri tarafından şehit edildi.

İsrail polisi daha önce yaptığı açıklamada, saldırıyı düzenlediği iddia edilen kişinin polis tarafından vurularak öldürüldüğünü, 6 İsraillinin de yaralandığını belirtmişti.

Öte yandan Filistinli yerel kaynaklar, saldırıyı düzenlediği iddiasıyla öldürülen kişinin Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi sakinlerinden 39 yaşındaki Misbah Ebu Subeyh olduğunu kaydetti.

405c6928-7ef4-4fb4-a364-6d3b76517bdf (1)

Mescid-i Aksa murabıtlarından (bekçi) olduğu belirtilen Ebu Subeyh'in, daha önce hakkında verilen 4 aylık hapis cezasını çekmek üzere bugün hapse girmesi bekleniyordu.

Saldırıyı gerçekleştiren Ebu Subeyh'in HAMAS mensubu olduğu aktarıldı. 

HAMAS EYLEMİ SAHİPLENDİ

HAMAS, eylemi sahiplendi ve tebrik etti.

Eylemin, işgalci İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'nın harem bölgesine son günlerde yaptıkları baskınlara cevaben gerçeklestirildiği düşünülüyor.

Doğu Kudüs 1967'den beri İsrail işgali altında bulunuyor.

"Sana duyduğum özlem gibi hiç kimseye özlem duymayacağım. Seni sevdiğim gibi hiç kimseyi sevmeyeceğim. Ömrüm, hayatım ve her şeyim sana feda olsun."

Kudüs'te bu sabahki (9 Ekim Pazar) ateş açma eylemini gerçekleştiren 40 yaşındaki Misbah Ebu Subeyh son olarak yukarıdaki cümleleri paylaşmıştı.

Mescid-i Aksa'ya duyduğu sevgi ve özlem her şeyin ötesindeydi. Hakkında verilen Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma kararını ve dört ay hapis cezasını "zalimlerin zulmü" olarak nitelendirmişti.

"El-Aksa Arslanı" lakaplı Ebu Subeyh, 2013 yılında Kudüs'ün Eski Belde semtinde Hıtta Kapısı bölgesinde gözaltına alınmış, bir işgal polisine saldırmakla suçlanmış ve daha sonra serbest bırakılmıştı.

2015'te Ebu Subeyh aleyhinde aynı dava yeniden açıldı ve dört ay hapis cezasına mahkûm edildi. İsrail Sulh Mahkemesi'nin yaklaşık bir ay önce verdiği hapis kararı bu ayın ortalarında infaz edilecekti.

Şehit Misbah Ebu Subeyh'in son paylaşımı bir yandan Mescid-i Aksa'ya duyduğu sevgiyi ifade ederken diğer yandan da geride kalanlara "Mescid-i Aksa size emanet" mesajı veriyordu.

timeturk/fiem

Yorumlar