Arap Kıyafeti Giyen Katil İsrail Askerleri Filistinli 9 Çocuğu Gözaltına Aldı

Arap kıyafeti giyen Siyonist güvenlik görevlileri dün akşam (10 Ekim Pazartesi) Beytlahim kentinin kuzeyindeki Ayide Mülteci Kampı'nda Filistinli 9 çocuğu gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 1263 Tarih: 11 Ekim 2016 01:47
Arap Kıyafeti Giyen Katil İsrail Askerleri Filistinli 9 Çocuğu Gözaltına Aldı

Yerel kaynaklar, mezarlık yakınlarında ve kamptaki Dönüş Anahtarı anıtı çevresinde işgal güçleriyle Filistinli gençlerin çatıştığını, Arap kılığına giren işgal güçleri görevlilerinin gençlerin ve çocukların arasına sızarak 9 çocuğu gözaltına aldığını bildirdi.

Kaynaklar, işgal güçlerinin gençler ve çocuklar ile evlere doğru plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba yağdırdığını söyledi. 

Öte yandan, Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal güçlerinin El-Halil'e bağlı Beyt Ummer beldesinden 24 yaşındaki Ala Muhammed Naim Humeydan Ebu Marya ile 20 yaşındaki kardeşi Udey'i evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını ifade etti.

Gençlerin evinde uzun süre arama yapan işgal güçlerinin beldenin Aside bölgesinde de birçok eve baskın düzenleyerek arama yaptığı kaydedildi.

İşgal güçleri dün sabah erken saatlerde 39'u Kudüs'ten ve diğerleri Batı Yaka'dan olmak üzere 52 Filistinliyi gözaltına aldı.

fiem

Yorumlar