Siyonist Rejim UNESCO İle Çalışmayı Askıya Aldı

Siyonist işgal hükümetinin Eğitim ve Öğretim Bakanı Naftali Bennett, Kudüs ile ilgili iki önemli karar alan Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) ile her türlü mesleki işbirliğini askıya alma kararı aldıklarını belirtti.  

Görüntülenme: 1451 Tarih: 14 Ekim 2016 11:12
Siyonist Rejim UNESCO İle Çalışmayı Askıya Aldı

Aynı zamanda işgal rejiminin UNESCO’daki komisyon başkanı da olan Bennett yaptığı açıklamada “bu oylamanın ardından örgütün bütün çalışmalarına iştirakimiz duracaktır” dedi.

Onaylanan kararda, Babu’r-Rahme, Babu’l-Meğaribe, Mescidi Aksa’nın Batı Duvarı ile Burak Alanı’nın Mescidi Aksa’nın olmazsa olmaz parçaları olduğu hatırlatılarak, İsrail’in Ürdün İslamî Vakıflar İdaresinin 1967 işgalinden öncesi gibi burayı restore etmesine ve imar etmesine olanak vermesi gerektiği vurgulandı.

Diğer taraftan Mescidi Aksa ile Yahudiler arasında bir bağın olmadığı, buranın tamamıyla Müslümanlara ait olduğu yönünde karar alan UNESCO’ya bir tepki de ABD’den geldi.

Amerika Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada UNESCO’dan kararı uygulamaktan uzak durmasını isteyerek, Amerika’nın siyasi olan bu karardan endişe duyduğunu ifade etti.

UNESCO, dün (13 Ekim Perşembe) Yahudilerin Mescidi Aksa ile dini bir bağlarının olmadığı ve buranın Müslümanların kutsal mekânı olduğu yönündeki kararı onayladı.

Kurula gelen karara 24 ülke olumlu oy kullanırken, 26 ülke çekimser kaldı, 6 ülke karşı çıktı ve iki ülke de oylamaya katılmadı.

fiem

Yorumlar