Siyonist Güçler Kudüs’te 4 Genci Tutukladı, Gazze Sınırında 1 Kişiyi Yaraladı

Siyonist işgal güçlerinin bugün (14 Ekim Cuma) akşamüzeri Kudüs’ün Er-Ram beldesinde çıkan şiddetli çatışmaların ardından 4 Filistinli genci tutukladığı belirtildi.  

Görüntülenme: 1500 Tarih: 14 Ekim 2016 10:44
Siyonist Güçler Kudüs’te 4 Genci Tutukladı, Gazze Sınırında 1 Kişiyi Yaraladı

Kudüs Medya Merkezi’nin belirttiğine göre, çok sayıda işgal askeri yoğun gaz bombaları eşliğinde Er-Ram beldesine girdi. İşgal güçlerinin ateş açmasına ve göz yaşartıcı bomba yağdırmasına tepki gösteren belde sakinleri işgal askerlerine taş atarak karşılık verdi.

Şiddetli çatışmaların ardından işgal güçlerinin 4 genci gözaltına aldıktan sonra beldeden çekildikleri belirtildi.

Diğer taraftan işgal rejiminin Filistin topraklarını gasp etmesini, Filistin topraklarını ırkçı ayırım duvarıyla ayırmasını, Filistin toprakları üzerinde Yahudi yerleşim alanları inşa etmesini protesto etmek için bugün Batı Yaka’nın Kefer Kadum ve Bel’in beldeleri başta olmak üzere birçok köy ve beldede yapılan barışçıl gösterilere güç kullanarak müdahale eden işgal güçleri birçok göstericinin gazlardan etkilenmesine ve boğulma tehlikesi geçirmesine neden oldu.

Gazze halkının Kudüs intifadasını desteklemek; Batı Yaka ve Kudüs halkının yanında olduklarını göstermek için sınırda yaptığı barışçıl gösteriye gerçek mermi ve göz yaşartıcı bomba kullanarak müdahale eden işgal güçleri Nahil Uz bölgesinde en az bir kişiyi yaraladılar. 

fiem

Yorumlar