Siyonist Analist Yusa Milman: Lübnan Hizbullah'ı Gerçek Bir Ordu Haline Gelmiştir

Ma'ariv' Gazetesi’nin güvenlik konuları kıdemli analisti, İsrail'in içinde bulunduğu zor durumu analiz etti.  

Görüntülenme: 2153 Tarih: 18 Ekim 2016 07:29
Siyonist Analist Yusa Milman: Lübnan Hizbullah'ı Gerçek Bir Ordu Haline Gelmiştir

     Filistin Enformasyon Merkezi Farsça Bölümünün haberine göre, Yusa Milman; Lübnan Hizbullah'ı mevcut şartlarda İsrail'in karşı karşıya kaldığı en büyük askeri tehdit sayılıyor dedi.
      Adı geçen Siyonist uzman;  Hizbullah'ın yüz binden fazla füzesi bulunduğunu, bu füzelerden bazılarının menzilinin 250 km’yi geçtiğini, bazı füzelerin yüzlerce kilogram patlayıcı taşıma kapasitesine sahip olduğunu ve bu füzelerin  nükleer enerji santrali Dimona, Uluslararası Ben Gurion Havalimanı, sanayi tesisleri ,askeri üsler ve askeri havalimanı gibi  stratejik hedefleri rahatlıkla vurabileceğini belirtti.
       Milman  ayrıca, Hizbullah’ın karadan denize füzelere ve kuvvetli savunma sistemlerine sahip olduğunu ve siber savaş alanında yüksek becerileri bulunduğunu da kaydetti.
       İsrail istihbarat kuruluşuyla ilişkisi bilinen bu analist, Hizbullah'ın gerçek bir ordu haline geldiğini ve 2006 dan şimdiye kadar tam üç kez kendi güçlerini arttırdığını belirtti.
      Milman, Hizbullah'ın yarısı ihtiyat kuvvetlerinden oluşan kırk bin kişilik bir askeri güce sahip olduğunu da kaydetti. 
      Bu Siyonist analist, İsrail ile Mısır arasındaki güvenlik ilişkilerinin  şimdiki şartlarda her zamankinden daha iyi olduğunu ve bu ilişkinin  ortak menfaatler üzerine kurulduğunu da itiraf etti.
       Israil'in Mısır'ı stratejik müttefiki olarak kabul ettiğini belirten Milman, Mısır ve Siyonist rejim arasında imzalanan barış anlaşmasınin Siyonist rejimin güvenliğinin esas kısmını teşkil ettiğini söyledi.
      Abdulfettah Sisi'nin Israil’in stratejik müttefiki sayıldığını vurgulayan Siyonist analist, Sisi'nin Mısır’da güçlenmesinden sonra Mısır ile  İsrail arasındaki askeri ve güvenlik alanındaki ilişkilerin arttığını belirtti.
      Siyonist İsrail in siyasi ve askeri makamlarının da  açıkça ifade ettikleri gibi,  Demir kubbe füze sistemleri üçüncü Lübnan savaşında stratejik tesisleri savunacaktır. Bu durum da  bu savaşta siyonistlerin Hizbullah  füzelerinin hedefinde olacağını göstermektedir. Telaviv askeri makamları Hizbullah’ın ani bir saldırıyla İsrail’i gafil avlayacağını öngördükleri için, İsrail ordusu savaşı oldukça kısa bir zaman aralığında bitirmek için çaba gösterecektir. 

kudusgunu.com

Yorumlar