Hüsam Şakir Siyonist Rejimin Kudüs Propagandasını Değerlendirdi

Araştırmacı yazar Hüsam Şakir, işgal rejiminin Kudüs konusundaki propagandasının çift yönlü olduğunu, bir yönüyle Kudüs'ü ve diğer yönüyle işgal rejimini hedeflediğini söyledi.  

Görüntülenme: 1138 Tarih: 18 Ekim 2016 16:32
Hüsam Şakir Siyonist Rejimin Kudüs Propagandasını Değerlendirdi

Ürdün'ün başkenti Amman'da düzenlenen "Gazetecilerin Gözüyle Kudüs" konulu etkinlikte yaptığı sunumda işgal rejiminin propagandasının amaçlarına değinen Şakir, söz konusu propagandanın genel olarak Kudüs'e manevi açıdan el konulmasını, işgalin sonsuza dek meşru görülmesini, kentin kimliği ile tarihi ve kültürel bağlarının yok edilmesini, Filistinlilerin kent üzerindeki haklı taleplerinin gayri meşru görülmesinin sağlanmasını hedeflediğini bildirdi.

Etkinliğe Viyana'dan telekonferansla katılan Şakir, işgal rejiminin Kudüs propagandasının aynı zamanda işgal rejiminin kendisine değer kazandırdığına dikkat çekti.

Kudüs'ün işgal rejimi için simgesel anlamdaki önemine işaret eden Şakir, işgal rejiminin Kudüs'ü pazarlama aracı olarak da kullandığını ifade etti.

Ürdünlü Mühendisler Sendikası'nın Amman'da düzenlediği "Gazetecilerin Gözüyle Kudüs" etkinliğine çok sayıda gazeteci ve uzman katıldı.

fiem

Yorumlar