Kızılhaç Gazze Direktörü Sow’dan Mısır’a Refah Kapısı Çağrısı

Uluslararası Kızılhaç Teşkilatı’nın Gazze Direktörü Mamadou Sow Mısır yönetimine çağrıda bulunarak Gazze Şeridi ile Mısır arasında bulunan Rafah Sınır Kapısı’nda geçişlerde kolaylık sağlamasını istedi.  

Görüntülenme: 1902 Tarih: 20 Ekim 2016 21:55
Kızılhaç Gazze Direktörü Sow’dan Mısır’a Refah Kapısı Çağrısı

Rafah Sınır Kapısı’nın Gazze tarafında incelemelerde bulunduktan sonra basın açıklaması yapan Sow “Burada gördüğüm insani durun karşısında acı duyuyorum. Gazze’de tedavi imkânı bulamadığı için dışarıda tedavi görmek için çıkış yapmayı bekleyen hastalarla görüştüm. Bunlardan bazıları yıllardır kapıda bekliyor. Aynı şekilde vizeleri ve oturum izinleri olduğu halde Avrupa’da okuyan öğrenciler de burada bekliyor. Böyle giderse bir kısmı okuma imkânını kaybeder” dedi.

Mısır yönetiminden hasta ve öğrencilerin çıkışına kolaylık getirmesini talep eden Sow, kapının birçok insan için ölüm kalım meselesi olduğunu ifade etti.

Gazze’deki yetkililerin verdiği bilgilere göre, aralarında 4 bin hasta ve 3 bin de öğrencinin olduğu kayıt yaptırmış 25 bin kişi çıkış için kapının açılmasını bekliyor.

Temmuz 2013’te meydana gelen askeri darbenin ardından Mısır’ın cunta yönetimi Rafah Sınır Kapısı’nı yıl boyuncu kapalı tutup, çok istisnai durumlar için açıyor.

fiem

Yorumlar