Mahmud Ez-Zehhar Siyonist Rejimi Uyardı

Filistin’de faaliyet gösteren İslamî Cihad Hareketi, kuruluşunun 29’uncu yıldönümüyle kurucusu Fethi Şikaki’nin şehit edilmesinin yıldönümünü bugün Gazze’de yaptığı etkinlikle andı.  

Görüntülenme: 1683 Tarih: 21 Ekim 2016 09:03
Mahmud Ez-Zehhar Siyonist Rejimi Uyardı

Hareketin Gazze şehrinin batısında yer alan El-Ketibe Meydanında “Cihad Yenilenen Doğumumuzdur” sloganıyla bugün (21 Ekim Cuma) düzenlediği etkinliğe Filistinli grupların temsilcilerinin yanında kalabalık bir halk kitlesi de katıldı.

Etkinlikte konuşan İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın Siyasi Birim üyesi Mahmud Zehhar, İşgalci İsrail rejimini Mescidi Aksa’nın kerametine, burayı savunan aslanlara dokunmaması konusunda uyardı.

Ez-Zehhar yaptığı konuşmada, Mescidi Aksa ve burayı savunan aslanlara dokunarak saati geri getireceğini sananların yanıldığını söyledi.

Ez-Zehhar, Filistin tarihinden bağımsız olmadıkları gibi, Kudüs’ün anahtarlarını Rumlardan teslim alanlardan da bağımsız olmadıklarını ifade etti.

İslamî Cihad Hareketi’ni 29’uncu kuruluş yıldönümü münasebetiyle kutlayan Ez-Zehhar bugünün Filistin ve direniş günü olduğunu belirterek, İslamî Cihad Hareketi lideri Dr. Ramazan Abdullah Şellah’a da selam gönderdi.

Ez-Zehhar konuşmasında ayrıca “Bazılarıyla ihtilafımız olabilir. Ancak İslami Cihad Hareketi’ndeki kardeşlerimizle aramızda ortak ilkeler vardır. Hamas ve Kassam Tugayları olarak Filistin’i özgürleştirecek ellere ellerimizi sürekli uzatıyoruz. Bazılarının sandığı gibi topraklarımız Batı Yaka ve Gazze’den ibaret değildir. Bize göre Filistin’in sınırı nehirden denize; Mısır’dan Lübnan’a kadardır” dedi. 

fiem

Yorumlar