Filistin Halkı Bölünmüşlüğe Karşı

Filistin’de devam eden iç bölünmenin son bulması ve ulusal birliğin sağlanması için eş zamanlı olarak Gazze'de ve Batı Yaka’nın Ramallah şehrinde yapılan gösterilere yüzlerce kişi katıldı.  

Görüntülenme: 1387 Tarih: 22 Ekim 2016 16:36
Filistin Halkı Bölünmüşlüğe Karşı

İç Bölünmeyi Sonlandırmak ve Ulusal Birliği Sağlamak İçin Vatanseverler isimli topluluğun davetiyle yapılan gösteriye katılan yüzlerce kişi Gazze’nin Meçhul Asker Meydanı'nda toplanıp iç bölünmenin son bulması çağrısında bulundu.

Konuyla ilgili konuşan Ulusal Uzlaşı Heyeti ve Vatanseverler Topluluğu üyesi Ahmed Yusuf, "Bu eylemin amacı Filistin halkının iç bölünmeyi istemediğine dair mesajını ilgili çevrelere ulaştırmaktır. Hem Gazze’de hem de Batı Yaka’da halkımızın "bölünmenin ulusal bir felaket olduğu ve bunun Filistin halkı tarafından reddedildiği " konusunda sesini güçlü bir şekilde duyurmasını istiyoruz" dedi.

Yusuf yaptığı açıklamada ortak paydada buluşma ve ulusal uzlaşı ilkesinde bir araya gelmeyi esas alan gerçek bir siyasi ortaklığa ilk adım olarak safları birleştirmek gerektiğini vurguladı.

Gazze’de eylem yapılırken, aynı saatlerde Batı Yaka’nın orta kesiminde bulunan Ramallah şehrinde de aynı amaçla gösteri yapıldı.

Vatanseverler Topluğu sekreteryası üyesi Teysir Ez-Zebri yaptığı açıklamada, etkinliğin bağımsız şahsiyetlerin girişimiyle yapıldığını belirterek, buna bazı grupların da iştirak ettiğini söyledi.

Gösteriyle, “halkın bölünmeye hayır demek için meydanlara indiği ve kara bir dosya olan iç bölünme dosyasının kapağını kapatmanın zamanı geldiği” mesajını vermek istediklerini ifade etti.

fiem

Yorumlar