Filistinli Gruplar Ramazan Şallah'ın Önerilerine Destek Verdi

Filistin’deki direniş gruplarıyla toplumun önde gelen liderleri, İslamî Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ramazan Abdullah Şallah’ın önerdiği girişimin Filistin’de yaşanan iç krizden çıkmak için yol haritası olduğunu ifade ettiler.  

Görüntülenme: 1518 Tarih: 22 Ekim 2016 16:10
Filistinli Gruplar Ramazan Şallah'ın Önerilerine Destek Verdi

Dün (21 Ekim Cuma) Gazze’de hareketin kuruluş yıldönümü vesilesiyle yapılan etkinliğe video konferans ile katılan hareketin lideri Şallah’ın yaptığı konuşma Filistin direniş grupları tarafından olumlu bulundu.

Ramazan Şallah’ın verdiği mesajla ilgili olarak direniş grupları açıklamalar yaptılar.

Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan açıklamalarda gruplar, Şallah’ın öneri paketinin ulusal bir diyalog çerçevesinde tartışılması ve bunu uygulamak için de ortamın hazırlanması gerektiğini ifade ettiler.

29’uncu kuruluş yıldönümünü kutlayan İslamî Cihad Hareketi'ni tebrik eden Filistin Halk Partisi, hareketin Filistin halkının gasp edilmiş hakkını geri almak ve başlayan direniş sürecini sürdürmek için kurulduğunu, ulusal mücadelede önemli bir rol oynadığını ifade etti.

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Mahmud Ez-Zehhar da İslamî Cihad Hareketi Genel Sekreteri Şallah’ın girişimine destek verdi.

Ramazan Şallah’ın İslam dünyasına yaptığı çağrı ve öneriyi desteklediklerini belirten Ez-Zehhar, bunun makul bir proje olduğunu, önemli olanın bu projenin nasıl hayata geçirileceği olduğunu söyledi.

Hamas Hareketi de konuyla ilgili açıklama yapmış ve Şallah’ın yaptığı konuşmanın “Filistin’deki durumu düzeltmek için kapsamlı bir bakış açısı” olduğunu ifade etmişti.

Şallah’ın manifestosuna bir destek de Filistin Ahrar Hareketi'nden geldi. Hareketin Genel Sekreteri Halid Ebu Hilal yaptığı açıklamada, Şallah’ın yaptığı konuşmanın bütün Filistinlilerin hemfikir olduğu konuları özetlediğini, pusulayı doğrultmak ve var olan krizden çıkmak için yol haritası çizdiğini söyledi.

fiem

Yorumlar