Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abbas'la Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ı kabul ederek, Filistin sahasındaki son gelişmeleri görüştü.  

Görüntülenme: 1257 Tarih: 25 Ekim 2016 00:54
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abbas'la Görüştü

Dün akşam yemeğinde bir araya gelen Erdoğan ve Abbas’ın basına kapalı yaptıkları görüşmenin 45 dakika sürdüğü belirtildi.

Kaynaklar, Mahmud Abbas’ın Filistin halkının 15 Temmuz darbe kalkışmasında büyük badire atlatan Türkiye hükümeti ve halkının yanında olduğunu ifade etmek ve Filistin sahasındaki son gelişmeleri görüşmek üzere Ankara’yı ziyaret ettiğini belirtti.

Diğer taraftan Mahmud Abbas’ı kabul eden Başbakan Binali Yıldırım ise yaptığı açıklamada, ülkesinin Filistin davasını her yönüyle desteklemeye devam edeceğini söyledi.

Kaynaklar, yaklaşık bir saat süren görüşmede Filistin’deki gelişmeler ve Ortadoğu’daki barış görüşmeleriyle bölgesel sorunların ele alındığını ifade etti.

Yıldırım yaptığı açıklamada, Filistin davasını her yönüyle desteklediklerini, 4 Temmuz ve 7 Eylül’de gönderdikleri yardım gibi insani yardımları göndermeye devam edeceklerini hatırlatarak, 1967 sınırları içerisinde başkenti Kudüs olacak bağımsız Filistin devletinin kurulmasının bölgede barışın sağlanması için tek çıkar yol olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin Filistin halkına verdiği  destekten ötürü müteşekkir olduklarını belirten Mahmud Abbas, gelecekte de Ankara’nın Filistin halkının yanında olacağına inandıklarını söyledi.

fiem

Yorumlar