BM Siyonist Rejimi Uyardı

Siyonist işgal hükümeti Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun caminin altında yapılan kazı çalışmalarına bizzat iştirak edeceğini söylemesi üzerine bir açıklama yapan Birleşmiş Milletler, Mescidi Aksa’nın şu anki durumunun korunmasını talep etti.  

Görüntülenme: 1156 Tarih: 25 Ekim 2016 12:19
BM Siyonist Rejimi Uyardı

BM Genel Sekreteri sözcüsü Estefan Dogrec yaptığı açıklamada “Kutsal mekanlar konusunda Genel Sekreter Ban Ki-mun ile Genel Kurul’un tutumu bellidir. Daha önce de tavrımızı açıkladık. Bugün de kutsal mekanların korunması gerektiğini ifade ediyoruz” dedi.

Dogrec bu açıklamaları, bir gazetecinin işgalci İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun Aksa’nın altında yapılan kazılara iştirak etme niyeti ve halkı katılım göstermeye çağırmasıyla ilgili yönelttiği bir soruya cevap olarak yaptı.

Siyonist Başbakan’ın UNESCO’ya karşı yaptığı sert açıklamalar işgal rejimi basınında geniş yer aldı.

Netanyahu söylediği gibi Aksa’nın altında yapılan kazılara iştirak ederse, 1967 yılından beri ilk kez Mescidi Aksa'ya baskın yapan Siyonist Başbakan olacak.

Daha önce Siyonist Başbakan Ariel Şaron (28 Eylül 200) Aksa’ya baskın yapmış ve o baskın yıllarca devam eden intifadayı başlatmıştı.

fiem

Yorumlar