Siyonist İsrail Raid Salah'ı Tecrit Altında Tutuyor

Siyonist işgal mahkemesi, dün (Salı) Şeyh Raid Salah'a uygulanan tecritin sona ermesi yönündeki itirazları reddetti. Salah 6 aydır cezaevinde tecrit altında tutuluyor.  

Görüntülenme: 1327 Tarih: 26 Ekim 2016 19:54
Siyonist İsrail Raid Salah'ı Tecrit Altında Tutuyor

Filistin'deki 1948 topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket lideri Şeyh Raid Salah, Vadi El-Cevz hutbesi davası olarak bilinen davada işgal mahkemesinin verdiği hapis cezasını 8 Mayıs'tan bu yana En-Nakab Çölü'ndeki Ramon Cezaevi'nde tecrit altında çekmeye devam ediyor.
 
Filistin Özgürlükler Komitesi Başkanı Şeyh Kemal El-Hatib, Mısır merkezli Arabi21 haber sitesine açıklamalarda bulundu. El-Hatib, siyonist rejimin Salah hakkında verdiği tecrit kararının yalnızca 1 ay olduğunu ve bu kararın cezaevindeki durum bahane gösterilerek verildiğini ancak 1 ay olacağı söylenen tecritin 6 aydır sürdüğünü vurguladı.
 
Şeyh Salah'ın tecrit altında insanlık dışı kısıtlamalara maruz kaldığını belirten El-Hatib; Salah'ın ailesinin ziyaretine izin verilmediğini, sadece tek bir gazetenin girişine müsade edildiğini onun da yayımlandıktan 3 hafta sonra kendisine verildiğini söyledi. 
 
El-Hatib, Salah'a uygulanan tecritin amacının çok açık olduğunu, bunun da Salah'ı Filistin'deki gelişmelerden habersiz bırakmak olduğunu belirtti. 
 
Çarptırıldığı hapis cezası 9 ay olan Salah'ın normalde Aralık ayında bitiyor olmasına rağmen, El-Hatib siyonistlerin kendi kanunlarına göre bu süreyi cezanın 3'te 1'i oranında uzatabileceğini ve Salah'ın 2017 Şubat'ta serbest kalmasını beklediklerini ifade etti.
 
Salah'ın avukatlarından Ömer Hamisi ise Raid Salah’ın cezasının bitmesinin hemen arkasından bir ceza davası ile karşı karşıya kalmasına yönelik söylentilerle ilgili bir soruya şu cevabı vermişti: “Şeyh Raid Salah ile ilgili işgal devletinin elinde onlarca dosya mevcut. Hiç belli olmaz, her an bir başka suçlamayla hakkında yeni davalar açılması mümkün ”
 
Salah 2005'te Vadi El-Cevz'de (Ceviz Vadisi) verdiği meşhur Cuma hutbesi sebebiyle siyonistlerce yargılanmış ve 'İsrail'in güvenliği için tehdit' oluşturduğu iddiasıyla 9 ay hapis cezasına mahkum edilmişti.
 
Öte yandan Geçtiğimiz yıl Şeyh Raid Salah’ın liderliğini yaptığı 1948 Filistin İslami Hareketi’nin faaliyetleri yasaklanarak, harekete bağlı 30’dan fazla kurum kapatılmıştı. Raid Salah ve ekibi kararı tanımayacaklarını ve faaliyetlerini sürdüreceklerini belirtmişti.
İSLAMİANALİZ

Yorumlar