Siyonist Askerler Belin Köyü'ndeki Yürüyüşe Vahşice Müdahale Etti

Siyonist işgal güçleri Ramallah'ın batısında yer alan Bel'in köyünde Cuma günleri periyodik bir şekilde düzenlenen yürüyüşe bugün (28 Ekim) yine saldırı düzenledi. Bu arada Cenin bölgesinde de işgalcilerle Filistinliler arasında çatışmalar çıktı.  

Görüntülenme: 1163 Tarih: 28 Ekim 2016 00:53
Siyonist Askerler Belin Köyü'ndeki Yürüyüşe Vahşice Müdahale Etti

Irkçı ayrım duvarına, Yahudileştirme planlarına ve yeni yahudi yerleşim merkezleri inşasına karşı haftalık olarak her Cuma düzenlenen Belin köyü yürüyüşüne ve gösterisine işgal güçleri yine saldırıda bulunarak müdahale etti.

Yürüyüş Cuma namazı sonrasında Belin köyü camisinin önünden başlayarak ırkçı ayrım duvarına doğru ilerledi. Katılımcılar işgale ve yahudi yerleşimine tepkilerini ortaya koydukları sloganlar attılar.

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre işgal güçleri, yürüyüşçülere, ırkçı ayrım duvarı üzerine örülen tel örgüyü dağıtıp üzerine Filistin bayrağını dikmelerinden sonra, göz yaşartıcı bombalarla ve ses bombalarıyla müdahale etti.

Diğer yandan bugün Batı Yaka'nın Cenin bölgesinde de, Cenin şehrinin batısında yer alan Arafe köyüne işgal güçlerinin baskın düzenlemeleri üzerine Filistinli gençlerle işgalci askerler arasında çatışmalar çıktı.

İşgalciler buradaki çatışmalarda da göz yaşartıcı bombalar ve gaz bombaları kullandılar. Kullanılan bombalar bazı kişilerin boğulma tehlikesi yaşamalarına neden oldu. Olaylarda herhangi bir tutuklama olmadığı haber verildi. 

fiem

Yorumlar