Siyonist Güçler Gazzeli Balıkçı Teknelerine Ateş Açtı

İşgal güçlerinin bu sabah (30 Ekim Pazar) Gazze Şeridi açıklarında avlanmakta olan balıkçı teknelerine ateş açtığı ve bir balıkçının yaralandığı bildirildi.  

Görüntülenme: 1410 Tarih: 30 Ekim 2016 10:37
Siyonist Güçler Gazzeli Balıkçı Teknelerine Ateş Açtı

Filistinli Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayyaş, Quds Press Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, işgal donanmasına ait hücumbotların bu sabah Gazze Şeridi'nin kuzeyi açıklarında Filistinlilere ait balıkçı teknelerine ateş açtığını söyledi.

 

Ayyaş, işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu yirmi yaşlarındaki balıkçı Rami Sami Bekir'in plastik mermiyle ayağından yaralandığını ve yarasının hafif olduğunu ifade etti.

 

İşgal güçlerinin taciz ateşi üzerine balıkçıların ağlarını denizde bırakarak sahile geri dönmek zorunda kaldıkları bildirildi.

 

İşgal güçleri ayrıca Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki kuş avlayan Filistinlileri de hedef aldı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı kaydedildi.

 

İki yıl önce imzalanan ateşkes anlaşmasına rağmen Filistinli balıkçıları taciz etmeyi sürdüren işgal güçleri bu süre içerisinde bir balıkçıyı şehit etti ve onlarcasını gözaltına aldı.

FİEM

Yorumlar