Siyonist Yerleşimciler Kefel Haris Beldesine Baskın Düzenledi

Filistinli yerel kaynaklar, yüzlerce Yahudi yerleşimcinin bu sabah (31 Ekim Pazartesi) erken saatlerde Selfit'in kuzeyindeki Kefel Haris beldesine baskın düzenlediğini bildirdi.  

Görüntülenme: 1087 Tarih: 31 Ekim 2016 05:53
Siyonist Yerleşimciler  Kefel Haris Beldesine Baskın Düzenledi

Yahudi yerleşimcilerin beldenin tarihi eserlerin bulunduğu bölgesinde işgal güçleri himayesinde ayin yaptıkları ifade edildi.

 

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin dün gece geç saatlerde beldeye baskın düzenlediğini, yolları kapatıp geniş güvenlik önlemleri aldığını ve daha sonra yüzlerce Yahudi yerleşimciyi taşıyan otobüslerin bölgeye geldiğini söyledi.

 

Yahudi yerleşimcilerin beldede kutsal kabul ettikleri üç ayrı noktada ayin yaptıkları ve yerleşimcileri korumak için bölgeyi askeri alana dönüştüren işgal güçlerinin yerleşimciler gittikten sonra beldeden çekildiği bildirildi.

 

İşgal ordusuna yakınlığıyla bilinen 0404 sitesi, işgal güçlerinin himayesinde bin yerleşimcinin Kefel Haris'e baskın düzenlediğini yazdı.

 

Yahudi yerleşimcilerin Kefel Haris beldesinde sufilere ait türbelerin Yahudilere ait mezarlar olduğunu iddia ederek ziyaret ettikleri ve türbelerin yanında ayin düzenledikleri belirtildi.

FİEM

Yorumlar