Gasıp İsrail Askerleri Kudüs Üniversitesine Baskın Düzenledi

Siyonist işgal güçleri Kudüs Üniversitesi'ni bastı; saldırının ardından 47 Filistinli tedavi altına alındı. 

Görüntülenme: 1186 Tarih: 02 Kasım 2016 13:34
Gasıp İsrail Askerleri Kudüs Üniversitesine Baskın Düzenledi

Doğu Kudüs'teki Kudüs Üniversitesi kampüsünde dün (1 Ekim Salı) işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda 47 Filistinli yaralandı.
 
Quds Press Haber Ajansı, Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında çatışmaların işgal güçlerinin Ebu Dis beldesine baskın düzenlemesi ve işgal ordusuna ait araçların Kudüs Üniversitesi yakınlarında mevzilenmesi üzerine çıktığını ifade etti.

İşgal güçlerinin üniversite kampüsü içine ve çevresine ses bombası ve göz yaşartıcı bomba attığı, çok sayıda öğrencinin atılan bombalardan çıkan yoğun zehirli gazdan etkilendiği bildirildi.

Filistin Kızılayı, ilk yardım ekiplerinin plastik mermiyle yaralanan iki öğrenciye müdahalede bulunduğunu, 45 öğrencinin de bombalardan çıkan zehirli gazdan etkilendiğini ve tedavi altına alındıklarını açıkladı.
 
İşgal güçlerinin son dönemde Ebu Dis'teki Kudüs Üniversitesi'ne baskılarının arttığı, üniversite kampüsüne ve çevresine düzenlenen baskınların üniversitedeki eğitimi olumsuz etkilediği ifade edildi.
 
İşgal güçlerinin ayrıca El-Halil'deki Filistin Politeknik Üniversitesi kampüsüne de göz yaşartıcı bomba attığı ve birçok öğrencinin bombalardan çıkan yoğun dumandan etkilendiği belirtildi.
FİEM

Yorumlar