Haaretz Gazetesi Siyonist Rejimin Arazi Gaspını Yazdı

İşgal rejimi gazetelerinden Haaretz, bu sabah (2 Kasım Çarşamba) internet sitesinde yayınladığı haberde, Selfit'in kuzeyindeki Ariel Yahudi Yerleşkesi'nin doğu kesimindeki 16 yeni binanın devlet arazisi üzerine değil Filistinlilere ait özel mülkler üzerine inşa edildiğini bildirdi.  

Görüntülenme: 1455 Tarih: 02 Kasım 2016 06:48
Haaretz Gazetesi Siyonist Rejimin Arazi Gaspını Yazdı

Binalardan onunun tamamının Filistinlilere ait özel mülkler üzerine inşa edildiğini ifade eden gazete, altı binanın da bir bölümünün devlet arazisi ve bir bölümünün de özel mülkler üzerine inşa edildiğini söyledi.

 

Sivil İdare'nin konuyu araştırdığını iddia ettiğine dikkat çeken gazeteye göre Ariel Yerleşkesi Belediyesi de "Mavi Hat" çerçevesinde plan yapıldığını söyledi.

 

Haaretz, havadan alınan görüntülerin Sivil İdare'nin Filistinlilere ait özel mülkleri gasp ederek söz konusu binaları inşa ettiğini açıkça gösterdiğini bildirdi.

 

Ariel Yahudi Yerleşkesi imar planının "Mavi Hat"ta değişiklik yapılmadan 1994 yılında belirlendiğini kaydeden gazete, 2005 yılında hatta değişiklik yapıldığını fakat Filistinlilere ait özel mülkler üzerine inşaat yapılmasını önleyecek herhangi bir tedbir alınmadığını yazdı.

FİEM

Yorumlar