Gasıp İsrail'in Ablukası Yüzünden Gazzeli Çocuklar Her Sporu Yapamıyor

Meryem'in babası Mahfuz Kibareyti de abluka nedeniyle Gazze'de yelken sporunun nadiren yapıldığını, Siyonist İsrail'in yelkenlilerin ve bu sporla ilgili malzemelerin bölgeye girmesine izin vermediğini aktardı. 

Görüntülenme: 1564 Tarih: 02 Kasım 2016 15:09
Gasıp İsrail'in Ablukası Yüzünden Gazzeli Çocuklar Her Sporu Yapamıyor

Kendini "deniz kızı" olarak nitelendiren 11 yaşındaki Meryem, abluka altındaki Gazze'de yaklaşık 4 yıldır yelken eğitimi alıyor. Eğitmeni, Gazze Su Sporları Derneği Başkanı olan babası Mahfuz Kibareyti.
 
 Meryem, "Gazze'de yelkenli kullanan en küçük kız benim. Yedi yaşımdan beri babam bana yelken eğitimi verdi ve böylece bu sporu yapmayı öğrendim." dedi.
 
Haftada üç gün ikişer saatten eğitime devam eden küçük sporcu, can yeleğini giyip yelkenlisiyle yüz metrelerce yol katedebildiğini söyledi.
 
Denizde tek başına olmaktan korkmadığını belirten Meryem, aksine, "Bu sporu yaparken kendimi özgür ve mutlu hissediyorum." diye konuştu.
 
Ailesine kendisine böyle bir fırsat verdiği için teşekkür eden Meryem, geleceğe dair düşüncelerini ise şöyle anlattı:
 
"Daha uzak mesafelere açılmayı, uluslararası şampiyonalara katılmayı ve bu işin uzmanlarından eğitim almayı hayal ediyorum."
 
 

SİYONİST İSRAİL İZİN VERMİYOR

 

 
Uzaklara açılma düşüncesi mevcut şartlarda Meryem'in babası için endişe kaynağı. "Babam, katil İsrail askerlerinin balıkçılara ateş açması nedeniyle uzaklara açılmamdan korkuyor." diyen Meryem, "Abluka bizim düşüncelerimizi sınırlıyor. Sporu ve hayatı düşünmeliyiz." sözleriyle ablukanın en büyük zararını ve kendine göre çıkış yolunu ifade etti.
 
Katar Federasyonunun verdiği tekneyi kullanan Meryem, daha büyük bir yelkenliye sahip olursa profesyonel şampiyonalara katılabileceğini sözlerine ekledi.
 
Meryem'in babası Mahfuz Kibareyti de abluka nedeniyle Gazze'de yelken sporunun nadiren yapıldığını, Siyonist İsrail'in yelkenlilerin ve bu sporla ilgili malzemelerin bölgeye girmesine izin vermediğini aktardı.
 
Kızının denizi çok sevmesinin onu böyle bir sporda eğitmek için kendisini cesaretlendirdiğini söyleyen Kibareti, "Kızım Meryem'e 4 yıldır eğitim veriyorum. Şu anda hiçbir yardım almadan tek başına yelkenli kullanabiliyor." dedi.
 
Kızının denizde kendini özgür hissettiğini ve daha mutlu olduğunu ifade eden Kibareyti, bölgedeki bütün çocukların bu gibi sporlarla ilgilenmesini ümit ettiğini dile getirdi. 
MİLLİ GAZETE

Yorumlar