Siyonist Analistlerden Çarpıcı Hizbullah Yorumu

Yediot Ahranot" gazetesine bağlı askerî analiz sitesi (YNET) Siyonist İsrail’le Hizbullah arasında yaşanacak olan üçüncü Lübnan savaşına dair bazı tahminler yayınladı. 

Görüntülenme: 2887 Tarih: 07 Kasım 2016 14:19
Siyonist Analistlerden Çarpıcı Hizbullah Yorumu

     Filistin Enformasyon Merkezi’nin  "Rey El Yevm" gazetesinden naklettiğine göre; Siyonist analist Revan Ben İşay muhtemel Lübnan savaşıyla ilgili şu öngörüde bulundu: ‘’Siyonist Ordu bu savaşta üç temel sorun ile karşılaşacak;  İsrail'in dahili cephesi oldukça zayıf durumda ve Hizbullah güçleri bu savaşta  İsrail askerî hedeflerine her gün 1200 füze atışı yapacak, bu hedeflere ağır hasarlar verecek, çok sayıda Siyonist askeri öldürecek ve yaralayacak. Hizbullah'ın özel güçleri bu savaş sırasında sınır şeridinden Siyonist yerleşimlere nüfuz edecek, İsrail askerlerini kaçıracak, kuzey yolu caddelerini engelleyecek ve İsrail ordusunun, Lübnan topraklarına yönelik kara operasyonunu etkisiz hale getirecek. Ayrıca Hizbullah bu savaşta İsrail’in Lübnan sınır şeridi civarlarında yer alan şehirlerine geniş çaplı roket ve füze saldırıları düzenleyecek.
     Siyonist analist şunu da belirtti: ‘’Hizbullah’ın komutanı bu yıl güçlerinin birçoğunu Siyonist ordu ile karşılaşmak için hazırlıyor.’’
     Ben İşay, Hizbullah’ın güçlerini hazırlamasındaki hedefin, Lübnan hava sahasını sürekli olarak ihlal eden Siyonist ordunun saldırılarına son vermek olduğunu da belirtti.
     Öte yandan Haaretz  gazetesi askerî analisti uzun araştırmalarının sonucunda şunu ilan etti:" Hizbullah bir grup değil, azametli bir ordudur." 
     Amus Haril, Hizbullah’ın çok yüksek bir askeri güce sahip olduğunu ve bu yüzden  büyük bir ordu olarak düşünülebileceğini söyledi.  
     Söz konusu analist İsrail’in gelecek savaşta kara saldırısına başvuracağını da söyledi. 
      Diğer taraftan Maariv gazetesi  güvenlik  konuları kıdemli analisti Siyonist Rejimin bugünkü trajik durumunu değindi.
      Yusi Milman, Lübnan Hizbullah’ının  bugünkü şartlarda  İsrail için en büyük askerî tehdit sayıldığını belirtti.
      Milman sözlerine şöyle devam etti : ‘’Hizbullah, 250 km’lik menziliyle 100 binden fazla füzeye sahiptir.  Yüzlerce kg patlayıcı taşıya bilen bu füzelerle İsrail’in nükleer santralleri, havaalanları ve askeri üslerinden oluşan çok sayıda stratejik noktasını vurabilir. Hizbullah’ın elinde karadan denize fırlatılan füzeler, kuvvetli savunma  sistemleri de vardır. Yüksek siber saldırı  gücüne de sahiptir. 
        İsrail  istihbarat ve güvenlik servisleriyle olan ilişkisiyle tanınan söz konusu analist, Hizbullah’ın gerçek bir orduya dönüştüğünü ve 2006’dan bu yana kendi güçlerini üç katına çıkardığını da itiraf etti.

        Bilindiği gibi İsrailli yetkililer demir kubbe füze kalkanının Hizbullah’ın muhtemel füze saldırılarına karşı koymak amacıyla kurulduğunu defalarca belirtmişlerdi.
        Hizbullah güçlerinin sayısının kırk bini geçtiğini belirten Milman,’’ Bu günkü şartlarda  Mısır ve İsrail arasındaki güvenlik ilişkileri diğer tüm zamanlardan daha iyi durumdadır ve bu ilişkiler ortak menfaatlere dayalıdır.’’ ifadesini kullandı.   
        İsrail’in Mısır'ı stratejik müttefiki olarak gördüğünü beyan eden Milman, ‘’Siyonist Rejim ile Mısır arasında imzalanan barış anlaşması bu rejimin temel güvenliğini oluşturuyor. Abdulfettah Sisi İsrail’in stratejik müttefiki sayılmaktadır, kendilerinin Mısır'da hakimiyet sahibi oluşundan bu yana Mısır ve İsrail arasındaki güvenlik ve askerî ilişkiler gelişmiştir’’ dedi.

kaynak: kudusbulteni.com

Yorumlar