Siyonist İsrail Batı Yaka ve Kudüs'te 36 Torna Atölyesini Kapattı

İşgal ordusu, yılbaşından bu yana Batı Yaka ve Kudüs'te gerçekleştirdiği baskınlar sırasında yüzlerce silah ve mühimmat ele geçirirken 36 demir ve torna atölyesini de kapattı.  

Görüntülenme: 1139 Tarih: 08 Kasım 2016 06:40
Siyonist İsrail Batı Yaka ve Kudüs'te 36 Torna Atölyesini Kapattı

İşgal ordusu sözcüsü Avichay Adraee, söz konusu atölyelerin işgal askerlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik saldırılarda kullanılacak silahlar ürettikleri için kapatıldığını öne sürdü.

 

Adraee, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal ordusunun işgal rejimi iç istihbarat teşkilatı "Şabak" ile birlikte gerçekleştirdiği günlük operasyonlarda 370'ten fazla silah ele geçirdiğini ve sahiplerinin gözaltına alındığını söyledi.

 

Bu sabah (8 Kasım Salı) erken saatlerde El-Halil'in güneyindeki Yatta beldesinde bir torna atölyesinin kapatıldığını ve makinalarına el konulduğunu belirten Adraee, atölye sahibinin de atölyesinde silah ürettiği için gözaltına alındığını bildirdi.

 

İşgal ordusu sözcüsü, bu sabah erken saatlerde Cenin'de bir başka atölyenin de baskın düzenlenerek kapatıldığını açıkladı.

 

Adraee, Yatta'daki atölyeye yapılan baskında yerel yapım bir silah, mühimmat, bıçaklar ve provokasyon maddeleri ele geçirildiğini iddia etti.

fiem

Yorumlar