Filistinli STK'lardan Abbas'a Tepki

Filistinli insan hakları örgütleri ve sivil toplum kuruluşları, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın ilan ettiği Anayasa Mahkemesi'nin usullere ve kanuna uygun oluşturulmadığını söyledi.  

Görüntülenme: 1291 Tarih: 09 Kasım 2016 15:08
Filistinli STK'lardan Abbas'a Tepki

Filistinli İnsan Hakları Örgütleri Konseyi ve Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Anayasa Mahkemesi'nin Abbas'a milletvekili dokunulmazlığını kaldırma yetkisi veren kararının geçersiz olduğunu bildirdi.

 

Filistin İnsan Hakları Örgütleri Konseyi 12 üyeden oluşuyor. Bağımsız İnsan Hakları Heyeti de gözlemci üye sıfatıyla konseyde yer alıyor. Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ise Filistinli 133 STK'dan oluşuyor.

 

Filistin İnsan Hakları Örgütleri Konseyi ve Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, yayınladıkları bildiride, Anayasa Mahkemesi konusunda 3 Nisan'da Abbas'a gönderdikleri mektuptaki tavırlarının değişmediğini bildirdi.

 

Söz konusu mektupta Anayasa Mahkemesi'nin ileri bir dönemde, başkanlık ve milletvekili seçimleri yapıldıktan sonra, Gazze Şeridi ve Batı Yaka'daki yargı kurumları birleştirildikten sonra hukuki sürece uygun oluşturulması gerektiği dile getirilmişti.

 

Bildiride, milletvekili dokunulmazlığının önemine dikkat çekilerek, Filistin Yönetimi Başkanı'na dokunulmazlığı kaldırma yetkisi verilmesinin hukukun üstünlüğünü ve erkler arası ayrımı yok edeceği, siyasal sistemi tek adam diktasına dönüştüreceği belirtildi.

fiem

Yorumlar