Siyonist Bakan'dan Trump'a Kudüs Çağrısı

Siyonist işgal rejimi başbakanı Netanyahu'nun eski yardımcılarından olan aşırı siyonist 'Evimiz İsrail' Partisi milletvekili ve 'adalet bakanı' Ayelet Shaked, ABD'nin yeni başkanı seçilen Donald Trump'a çağrıda bulunarak sözünü tutmasını istedi.  

Görüntülenme: 1037 Tarih: 10 Kasım 2016 10:24
Siyonist Bakan'dan Trump'a Kudüs Çağrısı

Trump'ın, Kudüs'ü "İsrail devletinin" bölünmez başkenti olarak kabul edeceği yönündeki açıklamalarına atıfta bulunan Shaked, Trump'tan sözünü tutmasını ve ABD elçiliğini Kudüs'e taşıyarak ilk adımı atmasını istedi.
 
Ayelet Shaked, daha önce Filistin halkına yönelik topyekün savaş ilan edilmesini istemiş ve ölen Filistinli gençlerin annelerinin de ölmesi gerektiğini söylemişti. Shaked, "Filistinli anneler ölmeli ki terörist doğuramasınlar" ifadelerini kullanmıştı.
 
Trump, Filistinli çocuklar büyüyüp terörist oluyorlar demişti
 
Trump, seçim kampanyası döneminde Filistinli çocuklar için "Büyüyüp terörist olmayı öğretiyorlar. Buna bir son vermeleri lâzım. Teröre son vermeleri gerek. Bıçaklama olaylarına ve tüm bu olanlara son vermeliler. Ve İsrail'in bir Yahudi devleti olarak var olma hakkına saygı göstermeleri gerek" şeklinde konuşmuştu.
 
Trump'a göre Kudüs, Yahudilerin başkenti
 
Filistinlilerin siyonist işgal rejimine karşı topraklarını savunmalarını "terör" olarak gören Trump, İsrail'in katliamlarını ve işgalini makul karşılıyor. Trump’ın kampanya ofisinden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştükten sonra 26 Eylül 2016’da yapılan açıklamada şu ifadeler yer almıştı: "Trump, Kudüs'ün 3.000 yıldan uzun süredir Yahudi halkının ebedi başkenti olduğunu ve Trump yönetiminde ABD'nin Kudüs'ü nihayet İsrail devletinin bölünmez başkenti olarak kabul edeceğini söyledi."
İSLAMİANALİZ

Yorumlar