Filistinli Öğrencilerden Yoksullukla Mücadele İçin Gençlik Girişimi

Filistinli bir gençlik grubu, Filistin'de oldukça yaygın olan ve çok sayıda ailenin maruz kaldığı yoksulluk sorunuyla mücadele etmek ve yoksul ailelere yeni geçim kaynakları oluşturmak amacıyla yeni projeler geliştirmek için hazırladığı program çerçevesinde kurulan hayır çarşısının açılışını yaptı.  

Görüntülenme: 1208 Tarih: 13 Kasım 2016 17:14
Filistinli Öğrencilerden Yoksullukla Mücadele İçin Gençlik Girişimi

“Basma” adıyla hazırlanan programın gönüllülerinden Esil Abdülkerim yürütülen çalışma hakkında verdiği bilgide bu programın Batı Yaka'daki üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerin bir ortak çalışması olduğunu ve yoksul ailelerin yüzlerinin gülmesini sağlamak amacıyla birtakım hayır çalışmalarını içerdiğini söyledi.

Esil Abdülkerim, Quds Press Haber Ajansı'na verdiği bilgide bu program için ön hazırlıkların üç yıl önce başlatıldığını ve bugün Batı Yaka'daki üç üniversitenin katıldığını ve yoksul ailelerin başkalarının ellerine bakmadan geçimlerini sağlamalarına katkıda bulunacak birtakım hayır projeleri geliştirmeyi amaçladığını ifade etti. 

Bu program çerçevesinde gönüllüler güçleri ve imkânları nispetinde küçük çapta nakdi ve ayni katkılarda bulunarak hayır çarşıları kurulmasına destek veriyorlar. Buralardan elde edilen gelirler de yoksul ailelerin ve yetim çocukların yüzlerinin gülmesi, onların geçimlerinin biraz daha rahatlaması için değerlendiriliyor.

fiem

Yorumlar