Siyonist Güçlerin Filistinli Göstericilere Saldırması Sonucu 5 Kişi Yaralandı

Kuzey Ağvar’da bulunan El-Avca beldesinde Filistinlilerin düzenlediği gösteriye sert müdahale eden işgal güçlerinin biri ağır 5 kişiyi yaraladığı belirtildi.  

Görüntülenme: 1194 Tarih: 14 Kasım 2016 22:36
Siyonist Güçlerin Filistinli Göstericilere Saldırması Sonucu 5 Kişi Yaralandı

Filistin Kızılay’ı tarafından yapılan açıklamada, Filistinlilerin düzenlediği gösteriye işgal güçlerinin yoğun bir şekilde biber gazı ve göz yaşatıcı bomba ile saldırması sonucu biri ağır beş kişinin yaralandığını, ağır yalanan kişinin ambulans helikopterle 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki hastanelerden birine nakledildiğini duyurdu.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine bilgi veren kaynaklar, çatışmaların işgal güçlerinin El-Avca beldesinde bir evi yıkmasıyla başladığını belirterek, işgal güçlerinin yoğun bir şekilde biber gazı ve göz yaşartıcı bomba kullanması sonucu ise onlarca göstericinin etkilendiğini ve bunlardan ağır yaralı olanın ambulans helikopterle diğer dört kişinin ise ambulanslarla hastanelere kaldırıldıklarını ifade ettiler.

Bugünkü çatışmalarla ilgili bilgi veren belde sakinlerinden Hamza Zebitat, işgal güçlerinin beldeye ağır araçlarla gelerek bazı ev ve işyerlerini yıkmaya başladığını söyledi.

Zebitat devamla, işgal güçlerinin beldenin giriş çıkışlarını kapattıklarını, bölgeyi askeri bölge ilan ederek basın mensuplarının yıkımları görüntülemelerini engellediklerini ve daha sonra 10 adet işyerini yıktıklarını kaydetti. 

fiem

Yorumlar