İslami Evkaf Dairesinden Siyonist Rejime Ezan Tepkisi

İşgal altındaki Kudüs’te faaliyet yürüten İslamî Evkaf Dairesi işgal hükümetine bağlı bakanlar komitesinin ezanın hoparlörden okunmasıyla ilgili getirdiği kısıtlayıcı kararı kınadı.  

Görüntülenme: 1317 Tarih: 15 Kasım 2016 19:49
İslami Evkaf Dairesinden Siyonist Rejime Ezan Tepkisi

Mescidi Aksa ve Kudüs’te bulunan diğer camilerin işlerinden sorumlu Evkaf İdaresi yaptığı basın açıklamasında, alınan kararın Kudüs’te İslamî olan her şeye karşı bir meydan okuma ve karşı çıkma olduğunu belirterek, ırkçılık kokan bu kararın İslam ve Müslümanlara açılmış bir savaş olduğunu ifade etti.

Evkaf Dairesi yaptığı açıklamanın devamında, “ezanın yasaklanması veya sesinin düşürülmesiyle ilgili kararın oylamaya sunulması kabul edilemez ırkçı bir karardır. Bu, işgal rejiminin Yahudi devletini hayata geçirmek için çaba gösterdiğinin işaretidir. Ancak bütün bu girişimlere rağmen özelde Kudüs genelde ise bütün Filistin’deki camilerde ve Mescidi Aksa’da ezanlar susmayacaktır. Ezanlar 1400 senedir burada yankılanıyor. İlk ezan okuyan değerli sahabe ve Hz. Peygamber’in müezzini Bilal b. Rebah’tır. Haçlılar dönemi dahil hiçbir zaman ezanlar susmamıştır” ifadelerini kullandı.

İşgal hükümetine bağlı bakanlık komitesi, ezanın Kudüs ve diğer Filistin şehirlerinde hoparlörlerden okunmasını yasaklayan öneriyi kabul edip, onaylaması için Siyonist işgal rejimi parlamentosu Knesset’e gönderdi. 

fiem

Yorumlar