Terörist İsrail Güçleri Onlarca Eve Baskın Yapıp 13 Kişiyi Tutukladı

Filistin halkını sindirme operasyonlarına devam eden işgal güçleri dün gece ve bu sabah Batı Yaka’nın birçok şehir, köy ve beldesine düzenledikleri operasyonlarda onlarca eve baskın yaptılar.  

Görüntülenme: 1183 Tarih: 15 Kasım 2016 02:50
Terörist İsrail Güçleri Onlarca Eve Baskın Yapıp 13 Kişiyi Tutukladı

İşgal güçleri tarafından yapılan açıklamada dün gece Batı Yaka ve Kudüs’e yönelik operasyonlarda altısı asker ve yerleşimcilere karşı direniş eylemlerine karıştıkları için arananlar olmak üzere yedi kişinin tutuklandığı ifade edildi.

İşgal ordusu tarafından yapılan açıklamada, askerlerin söz konusu gençleri Nablus, Ramallah’a bağlı Kabya, Kudüs’ün kuzeyindeki El-Cib köyü, Beytlahim’in Husan beldesi ve El-Halil şehrinin kuzeyinde yer alan Beyt Ummer beldelerinde baskın ve aramaların ardından tutukladığı belirtildi.

Bugün sabah da baskınlarına devam eden işgal güçleri Nablus’un eski Asker mülteci kampında üç genci çıkan çatışmaların ardından tutukladılar.

El-Halil şehrinde Halil İbrahim Camii yakınlarında, yanında keskin demir parçası taşıdığı için Filistinli bir çocuk tutuklandı.

El-Halil şehrinin El-Arub mülteci kampına sabah saatlerinde baskın yapan işgal güçleri iki kardeşi tutukladılar. İki kardeşin tutuklanmasıyla işgal güçlerinin aynı aileden tutukladığı kardeş sayısı dörde çıktı.

fiem

Yorumlar