Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr: İşgalci İstemese de Ezan Bütün Filistin’de Yankılanacak

Filistin parlamentosu başkan yardımcısı Ahmed Bahr, Siyonist işgal rejimi istemese de ezanın Filistin’in dört bir yanında yankılanacağını söyledi.  

Görüntülenme: 1730 Tarih: 15 Kasım 2016 14:21
Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr: İşgalci İstemese de Ezan Bütün Filistin’de Yankılanacak

İşgal rejiminin ezanı yasaklamaya yönelik girişimleri üzerine bugün (15 Kasım Salı) basın açıklaması yapan Bahr, işgalcinin ezanı Kudüs camilerinde yasaklama ve Siyonist işgal rejimi parlamentosu Knesset’in de bunu yasal kılıfa sokma girişimlerinin Kudüs’ü Yahudileştirme ve buradaki İslamî varlığı yok etme planlarının bir devamı olduğuna dikkat çekti.

Bahr, işgalcinin bütün bu girişimlerinin Kudüs’teki Filistin halkıyla 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki Filistinlilerin direnişiyle başarısızlığa uğrayacağını ifade etti.

Bahr yaptığı basın açıklamasında “ezanı duymak istemeyenler bizim topraklarımızdan defolup gitsin. Filistin toprakları İslamî vakıftır. İşgal rejimi hükümeti ve parlamentosunun kararlarına rağmen ezan bütün Filistin’de yankılanacaktır” dedi.

Knesset’te karara sözlü ve fiili olarak tepki gösteren Arap vekillere teşekkür ettiklerini belirten Bahr, Kudüs halkı ve murabıtlardan bu ırkçı karara karşı çıkmalarını ve eldeki bütün imkânlarla bunu başarısız kılmalarını talep etti.

Bahr Siyonist rejimin aldığı bu karar ve çıkardığı yasalarla aslında İslam ümmetine karşı savaştığını hatırlatan Bahr, Müslüman halklardan Kudüs ve Mescidi Aksa’ya destek için acilen hareket geçmelerini istedi. 

fiem

Yorumlar