Filistin Halkı Siyonist Rejimin Ezan Kararını Protesto Etti

Siyonist işgal rejiminin ezanın hoparlörlerden okunmasını yasaklama girişimlerini protesto etmek için bugün (18 Kasım) Cuma namazından sonra 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarıyla Gazze’de halk meydanlara indi.  

Görüntülenme: 1444 Tarih: 18 Kasım 2016 07:32
Filistin Halkı Siyonist Rejimin Ezan Kararını Protesto Etti

Cuma namazından sonra 1948’de işgal edilmiş Filistin topraklarında başta Nasıra, Rahd, Tibe, Kefer Kasım, Kafer Kana, Kabul, Deir Hanna olmak üzere birçok şehir, belde ve köyde gösteriler düzenlendi.

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın çağrısı üzerine bugün Gazze’nin kuzey ve orta bölgesinde de iki büyük gösteri düzenlendi.

Yoğun katılımın olduğu gösterilerde halkın “Ezan akide, bağlılık ve kimliktir”, “Batıl olan kanunlarınız asla uygulanmayacak”, “Ezanın sesini asla susturamayacaksınız”, “Allah’u Ekber yücedir, onun üstüne kimse çıkamaz” gibi dövizleri taşımaları dikkat çekti.

Hamas’ın çağrısı üzerine yapılan gösterinin sonunda bir konuşma yapan Hamas liderlerinden Yusuf Ferhat, ezanın Kudüs’te yasaklanmasının Mescidi Aksa’yı yıkıp yerine Süleyman heykelini dikmek için atılan bir adım olduğunu belirterek, ümmetin Mescidi Aksa’yı kurtarmak için acilen harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Başta Kassam Tugayları olmak üzere direniş güçlerine çağrıda bulunan Ferhat “hazırlığınızı yapınız, eliniz tetikte olsun. Çünkü biz Kudüs için meydana gelecek bir savaşın eşiğindeyiz. Zafer sizin olacaktır. Çünkü Allah yardımcınızdır. Gazze’de Cuma namazından sonra meydanlara inen halk Kudüs için feda olmaya hazır olduğuna ve bundan taviz verilemeyeceğine, işgal rejimi parlamentosu Knesset’in çıkardığı kanunların ırkçı İsrail’in ırkçı kimliğini yansıttığına dair mesajını verdi” dedi.

Ferhat yaptığı konuşmanın devamında Lieberman’ın ezanı yasaklama önerisinin daha önce ortaya atılan Mescidi Aksa’yı zaman ve mekân olarak bölme planının bir devamı olduğunu ifade etti.

FİEM

Yorumlar