Terör Rejimi İsrail Komadaki Gazzeli Hastanın El-Halil’de Tedavi Görmesine İzin Vermedi

Siyonist işgal rejimindeki ajanslar, İsrail iç istihbarat birimi “Şabak”ın 40 gündür komada olan ve tedavi için Batı Yaka’nın El-Halil şehrindeki hastanelere götürülmek istenilen bir hastayı güvenlik nedeniyle sınırdan geri çevirdiğini belirtti.  

Görüntülenme: 1128 Tarih: 19 Kasım 2016 01:52
Terör Rejimi İsrail Komadaki Gazzeli Hastanın El-Halil’de Tedavi Görmesine İzin Vermedi

Askeri kaynaklara yakınlığıyla tanınan Walla sitesi verdiği haberde, İnsan Hakları Doktorları Örgütü’nün son birkaç hafta içinde Gazze’de tedavi edilemeyen Abdulkerim Ebu Leben’in (32) Batı Yaka’nın El-Halil kentindeki hastanelerde tedavi edilmesi için defalarca müracaatta bulunduğunu belirtti. 
Durumu ağır olan ve suni solunum cihazına bağlı yaşayan Gazzeli genç Ebu Leben’in tedavi için El-Halil’e götürülme talebinin İsrail makamlarınca güvenlik nedeniyle reddedildiğini belirten site, durumu ağır olan bir hastanın İsrail’in güvenliği için ne tür bir tehdit oluşturduğunu anlamanın mümkün olmadığını ifade etti. 
Doktorlardan Abid Ebu Şahade’nin sözlerine de yer veren site, yılbaşından beri birçok ağır hastanın benzer gerekçelerle Batı Yaka’ya geçişine izin verilmediğine dikkat çekti. 
Ebu Şahade verdiği demeçte, “İsrail’in özellikle zayıf ve korumasız insanlara zarar veren toplu cezalandırmalara son vermesi ve hastaların Gazze dışında tedavi görmelerine izin vermesi gerekir” dedi. 
Yaşadığı kalp yetmezliği nedeniyle bir aydan fazla süredir komada olan Ebu Leben’in dışarıda tedavi olması gerekiyor.
Ebu Leben gibi Gazze Şeridi dışında acilen tedavi görmesi gereken binden fazla hasta var. Ancak söz konusu hastalar Batı Yaka’ya geçemedikleri gibi, Rafah Kapısı’ndan da dışarı çıkamıyorlar.  

fiem

Yorumlar