Siyonist Diplomat Hakkında Soruşturma Açıldı

İsrail'in Ankara'daki maslahatgüzarı Oron hakkında Netanyahu'nun görevden alınması gerektiğini söylediği iddiasıyla soruşturma açtığı öne sürülüyor.  

Görüntülenme: 1534 Tarih: 23 Kasım 2016 15:10
Siyonist Diplomat Hakkında Soruşturma Açıldı

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Ankara'daki büyükelçilikte maslahatgüzarlık yapan Amira Oron hakkında soruşturma başlattı. Oron'un Türk-Yahudi cemaati ile yaptığı bir toplantıda İsrail başbakanı Benyamin Netanyahu'nun görevi bırakması veya görevden alınması gerektiğini söylediği iddia ediliyor.

Haaretz'in İsrail Dışişleri bakanlığı yetkililerine dayandırdığı ahbere göre İsrail makamları bu konuya büyük önem veriyor ve soruşturma sonucunda Oron merkeze çekilebilir. Oron ise sözkonusu iddiaları reddediyor.

Oron'un NATO PA toplantısı için Türkiye'ye gelen İsrailli vekiller Mickey Levy ve Ömer Bar-Lev'in de katıldığı öğle yemeğinde bu sözleri söylediği öne sürülüyor.

İsrail'in Türkiye Büyükelçisi Shai Cohen'in pazar günü ülkesine bu konuda bir şikayet mektubu gönderdiği ve bunun üzerine soruşturma açıldığı belirtiliyor. Mektupta Oron'un İsrail teamüllerine aykırı olarak siyasi söylemlerde bulunduğu ifade ediliyor.

Oron ise iddiaları reddediyor ve mektuptaki iddiaların dayandırıldığı Ben Tzion'un önceki bir tartışmaları sebebiyle kendisinden intikam almaya çalıştığını öne sürdü.

İddialara göre Oron toplantıda, Netanyahu'nun görevden alınması gerektiğini, bunun seçimle olmayacağı için başka yasal yollar bulunması gerektiğini söylemiş. İsrail Dışişleri Bakanlığı soruşturma kapsamında yemeğe katılan bazı kişilerin ifadesine başvurdu. Bir kişi Ben Tzion'un iddialarını doğrularken diğerlerinin sözkonusu iddiaları duymadıklarını söylediği belirtiliyor.

Habere göre Oron da Tel Aviv'e çağrılarak ifadesi alınacak.

dunyabulteni

Yorumlar