Siyonist Rejim Hücum Botları Filistinli Balıkçılara Saldırdı

Siyonist işgal güçleri bugün (27 Kasım Pazar) sabah Gazze'nin kuzeyinde yer alan Beyti Lahiya bölgesinin açıklarında Filistinli balıkçıların teknelerine saldırdı.  

Görüntülenme: 1259 Tarih: 27 Kasım 2016 05:03
Siyonist Rejim Hücum Botları Filistinli Balıkçılara Saldırdı

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgilere göre işgalcilere ait askerî botlardan Beyti Lahiya'nın karşısındaki sularda balıkçı teknelerine ateş edildi. Ancak saldırıdan dolayı teknelerin isabet almadığı ve herhangi bir yaralanma olayı olmadığı ifade edildi.

Balıkçılar Sendikası'nın başkanı Nizar Ayyaş, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptığı açıklamada işgal güçlerinin Filistinli balıkçıları sürekli sıkıştırdıklarına, her sabah saldırı veya baskın düzenlediklerine, bazen teknelerine el koyduklarına ve kendilerini de göz aldıklarına dikkat çekti.

Normalde ateşkes anlaşmasına göre işgal güçlerinin Gazzeli balıkçılara dokuz millik alanda avlanmaları durumunda herhangi bir engel çıkarmamaları gerekiyor. Fakat işgal rejimi bu anlaşmaya uymadığından altı mili aşmalarına fırsat vermediği gibi bazen altı milin öncesinde de kendilerini sıkıştırıyor ve balıkçı teknelerine saldırılar düzenleyebiliyor.

fiem

Yorumlar