Terör Rejimi İsrail Batı Yaka'ya Arap Giyimli İstihbarat Elemanlarını Gönderdi

Haaretz gazetesinin bugünkü sayısında yayınlanan bir haberde işgal rejiminin Arapların kıyafetlerini giyerek kendilerini saklamak suretiyle Filistinlilerin arasına karışan güvenlik ve istihbarat birimlerinden ikisini bugün Batı Yaka bölgesinde sevk ettiği ve bu bölgede caddelere yayılarak dolaşmaya başladıkları ifade edildi.  

Görüntülenme: 1382 Tarih: 27 Kasım 2016 00:10
Terör Rejimi İsrail Batı Yaka'ya Arap Giyimli İstihbarat Elemanlarını Gönderdi

Siyonist işgal rejiminin Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde ortaya çıkan yangınlarla ilişkileri olanları tespit iddiasıyla Arap kıyafetli güvenlik ve istihbarat elemanlarını Batı Yaka'nın değişik şehirlerine yaydığı haber verildi. İşgal rejiminin bunu yapmaktaki asıl amacının ise söz konusu yangınlarla Filistinliler arasında bağlantı kurmak ve yangınları onların aleyhine propaganda aracı olarak kullanmak olduğu tahmin ediliyor.

Haaretz gazetesinin bugünkü sayısında yayınlanan bir haberde işgal rejiminin Arapların kıyafetlerini giyerek kendilerini saklamak suretiyle Filistinlilerin arasına karışan güvenlik ve istihbarat birimlerinden ikisini bugün Batı Yaka bölgesinde sevk ettiği ve bu bölgede caddelere yayılarak dolaşmaya başladıkları ifade edildi. Bunları yaymaktaki amacının ise yangınlarla Filistinliler arasındaki bağlantılar hakkında bilgiler toplamak amacıyla istihbarat faaliyeti yürütmek olduğu vurgulandı.

İşgal rejimi şu ana kadar yangınlarla ilişkilerinden şüphelenildiğini veya yangın çıkarmaya teşvikte bulunduklarını iddia ettiği 35 kişiyi gözaltına aldı. Bunlardan 23 kişinin Batı Yaka bölgesinden diğerlerinin ise 1948'de işgal edilmiş bölgelerden oldukları ifade edildi.

İşgal rejiminin bu tutumuyla ilgili yorumlarda Filistinlilerin kesinlikle yangın çıkarma yöntemine başvurmadıkları gibi son günlerde meydana gelen yangınlarda Ummu'l-Fahm, Nasıra, Ebu Sinan bölgeleri gibi Filistinlilerin çoğunlukta olduğu bölgelerin de zarar gördüğü ancak işgal rejiminin yangınları Filistinlilerin aleyhine karalama aracı olarak kullanmak amacıyla bu iddialara başvurduğu vurgulandı.

fiem

Yorumlar