Aksa Aşıkları'nın Davası Ertelendi(VİDEO)

Nasıra şehrindeki Merkezi Mahkeme'nin bugün (27 Kasım Pazar) verdiği kararda Aksa Aşıkları davasını iki hafta ertelediği bildirildi.  

Görüntülenme: 1724 Tarih: 27 Kasım 2016 14:55
Aksa Aşıkları'nın Davası Ertelendi(VİDEO)

Davada Mescidi Aksa'nın murabıtlarına yardımcı olmakla suçlanan Hikmet Niamine, Yahya Es-Suteri, Abdülkerim Kureyyim ve İsmail Lehvani yargılanıyor. Mescidi Aksa'nın boş kalmaması, Müslümanların bu kutsal mescide sürekli gelip gitmeleri, ibadetlerini bu mescitte yapmaları için çalışan Aksa murabıtlarına destek vermekle suçlanan Aksa Aşıkları yasal olmayan bir örgüte mensup olmakla ve yasal olmayan bir örgüte destek vermekle yargılanıyorlar.

Aksa Aşıkları davasının dosyalarının ve savcılığın haklarında sunduğu açıklamaların incelenmesi, yapılan suçlamaların gözden geçirilmesi amacıyla 8 Aralık 2016 tarihine kadar davalarının ertelenmesine karar verildi.

Tutuklu olarak yargılanan Aksa Aşıkları'nın savunma ekibinde yer alan avukatlardan Mustafa Suheyl ileri sürülen ithamların arasında yasaklanmış örgüte mensup olma, yine yasaklanmış bir örgüte yardımcı olma ve finansman sağlama gibi suçlamaların yer aldığını söyledi. Av. Suheyl yasaklanmış örgüt derken kastettiklerinin ise Mescidi Aksa murabıtları olduğunu dile getirdi. Aksa Aşıkları da onları Mescidi Aksa'ya taşıma, yol masraflarını karşılama gibi suçlarla itham ediliyorlar.

Av. Suheyl 8 Aralık 2016 tarihindeki duruşmada mahkemenin yargılanan kişileri serbest bırakması ve tutuksuz yargılamaya devam etmesi ihtimalinin bulunduğunu söyledi.

fiem

Yorumlar