Değişim ve Islah Grubu, Milletvekili Selheb'in Tutuklanmasına Tepki Gösterdi

Hamas'ın parlamentodaki kanadı durumundaki Değişim ve Islah Grubu, bu grubun bir üyesi olan milletvekili Azzam Selheb'in işgal güçleri tarafından gözaltına alınması münasebetiyle bir açıklama yaptı.  

Görüntülenme: 1501 Tarih: 28 Kasım 2016 22:18
Değişim ve Islah Grubu, Milletvekili Selheb'in Tutuklanmasına Tepki Gösterdi

Açıklamada işgal rejiminin aptal bir politika izlediğine dikkat çekilerek bu politikanın ve milletvekillerinin tutuklanmasının kendilerinin kararlılıklarını ve ilkeli duruşlarını değiştirmeyeceği vurgulandı.

Bugün (28 Kasım Pazartesi) yapılan açıklamada siyonist işgal rejiminin milletvekillerine yönelik tutuklama politikasının, onların iradelerini kırma konusunda başarılı olamayacağı aksine arzuladıkları hayale kavuşmak, bağımsız ve sınırları belli saygın devletlerini kurmak için yollarını tamamlama konusunda ısrarlarını daha da artırmalarına neden olacağını söyledi.

Açıklamada işgal rejiminin Filistinli milletvekillerini tutuklamaktaki amacının onları siyaset sahnesinden çekilmek mecburiyetinde bırakmak ve ulusal projenin işaret taşlarını ortadan kaldırmak olduğuna dikkat çekildi.

Filistinli milletvekilleri uluslararası kurumlara, Arap dünyasının ve Batı'nın parlamentolarına da seslenerek onları siyonist işgal rejiminin Filistinli parlamenterlere yönelik şiddet uygulamaları karşısındaki sessizliklerini bozmaya çağırdı. Açıklamada işgal rejiminin uygulamalarında bütün uluslararası yasaları ve gelenekleri çiğnediğine dikkat çekildi.

Siyonist işgal güçleri bugün sabah Batı Yaka'nın El-Halil şehrinde Azzam Selheb'in evine büyük bir askerî güçle baskın düzenleyerek kendisini gözaltına almışlardı.

fiem

Yorumlar