Knesset'ta Ezan Yasağı Yasa Tasarısının Görüşülmesi Pazartesiye Ertelendi

Siyonist işgal rejiminin parlamentosu durumundaki Knesset'te hoparlörden ezan okunmasına kısmen yasak uygulanmasını ön gören yasa tasarısının görüşülmesinin önümüzdeki Pazartesi gününe ertelendiği haber verildi. 

Görüntülenme: 1212 Tarih: 01 Aralık 2016 11:15
Knesset'ta Ezan Yasağı Yasa Tasarısının Görüşülmesi Pazartesiye Ertelendi

Siyonistlerin haber kaynaklarında dün yayınlanan haberlerde ise yasa tasarısının parlamentodaki ilk değerlendirmesi görüşmesinin bugün (30 Kasım Çarşamba) yapılacağı bildirilmişti.

İsrail parlamentosu Knesset'in Arap üyelerinden Ahmed Et-Tibi ve Mesud Ganayim'in ayrı ayrı yaptığı açıklamalara göre ezan yasağı yasa tasarısının parlamentoda ilk okunuşu ve görüşmesi işlemi önümüzdeki Pazartesi gününe ertelendi.

Mesud Ganayim kendisinin ve içinde bulunduğu parlamento grubunun bu yasa tasarısına karşı mücadelesini sürdüreceğini çünkü tasarının Müslümanları hedef aldığını ve ibadet özgürlüğüne kısıtlama getirdiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı R. Tayyib Erdoğan da üç gün önce İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'le yaptığı telefon görüşmesinde böyle bir yasanın çıkarılmasını engellemesini istemişti.

Yahudi Evi Partisi milletvekili Moti Yogev'in sunduğu yasa tasarısı işgal hükümetinin ilgili bakanlar komitesinde 13 Kasım tarihinde onaylanarak Knesset'e sunulması kararlaştırılmıştı.

fiem

Yorumlar