Kudüs Üniversitesinde Çatışma Çıktı

Doğu Kudüs'ün Ebu Dis beldesinde bugün (30 Kasım Çarşamba) işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında meydana gelen çatışmalarda Filistinli gençlerden en az elli kişi yaralandı.  

Görüntülenme: 1205 Tarih: 01 Aralık 2016 14:07
Kudüs Üniversitesinde Çatışma Çıktı

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre çatışmalar Kudüs Üniversitesi'nin kampüsü içinde ve çevresinde meydana geldi. İşgalci askerler gençlerin üzerine göz yaşartıcı gaz bombaları ve yoğun bir şekilde plastik mermiler attılar.

Verilen bilgilere göre onlarca genç atılan gaz bombaları yüzünden nefes alma sorunları yaşadı ve tedaviye alındı. Yaralananlardan 10 kişiye plastik mermi isabet ettiği, 39 kişinin solunum sorunlarından dolayı tedaviye alındığı, 1 gencin de şarapnel parçalarının isabet etmesi sebebiyle yaralandığı ve bedeninde yanıklar meydana geldiği haber verildi.

Ebu Dis beldesi ve Kudüs Üniversitesi çevresi zaman zaman siyonist işgalcilerle Filistinli gençler arasında sıcak temasların ve çatışmaların meydana geldiği bir bölge durumunda. Bu bölgede bazen Kudüs Üniversitesi öğrencileriyle işgalci askerler arasında sıcak çatışmalar meydana geliyor. 

fiem

Yorumlar