Siyonist Rejim Ramallah'ın Doğusunda Terk Edilmiş İddiasıyla Bir Araziye El Koydu

Siyonist işgal ordusu bugün (1 Aralık Perşembe) Batı Yaka'nın orta kesiminde yer alan Ramallah'ın doğusundaki Silvad köyünde bir araziye "terk edilmiş" olduğu iddiasıyla el koyduğunu açıkladı. 

Görüntülenme: 1000 Tarih: 01 Aralık 2016 04:55
Siyonist Rejim Ramallah'ın Doğusunda Terk Edilmiş İddiasıyla Bir Araziye El Koydu

Oysa işgal yönetiminin 1948 işgalinden sonra çıkardığı "terk edilmiş araziler yasası" adlı yasaya dayanarak Filistinlilerin milyonlarca dönüm arazisine el koyduğu biliniyor.

Kudüs gazetesinin bugünkü sayısında işgal ordusu adına yayınlanan ilana göre terk edilmiş olduğu iddiasıyla el konan arazinin yüzölçümü on altı buçuk dönümü buluyor.

İşgal rejimi Filistinlilerin arazileri üzerine inşa edilen yahudi yerleşim merkezlerini genişletmek, ordu için kurulan merkezlerin sahasını genişletmek ve bunların dışında çok farklı projeler için Filistinlilerin arazilerine el koymak amacıyla çok saçma ve tutarsız iddialardan yararlanıyor.

Terk edildiğini ileri sürerek el koyduğu araziler ise hepsi tapulu araziler ve sahipleri belli. Ancak sahiplerinin Filistin içine girerek haklarını aramalarına müsaade edilmiyor. Filistin'in içinde yaşayan yakınlarının ve tanıdıklarının ise kendilerine ait bir tapu gösteremedikleri sürece arazileri değerlendirmelerine izin verilmiyor. Sonra da "terk edilmiş araziler yasası"na dayanılarak o arazilere el konuyor.

fiem

Yorumlar