Terör Rejimi İsrail Güçleri 11 Filistinliyi Gözaltına Aldı

Siyonist işgal güçleri dün gece yarısından sonra ve bugün (1 Aralık Perşembe) sabah Kudüs'te ve Batı Yaka bölgesinde düzenledikleri baskınlarda 11 Filistinliyi gözaltına aldılar. 

Görüntülenme: 943 Tarih: 01 Aralık 2016 14:29
Terör Rejimi İsrail Güçleri 11 Filistinliyi Gözaltına Aldı

Gözaltına alınanlardan birinin Filistin Meclisi'nin Kudüslü üyelerinden olan ve hâlen Ramallah'ta sürgün hayatı yaşayan Ahmed Atun'un 17 yaşındaki oğlu Muhammed Atun olduğu ifade edildi.

Verilen haberlere göre işgal güçleri gecenin geç saatlerinden itibaren ve bugün sabahın erken saatlerinde Filistin'in Kudüs ve Batı Yaka bölgesinde değişik beldelere ve mahallelere baskınlar düzenlediler.

Baskınlarla ve tutuklamalarla ilgili işgal ordusunun açıklamasında, işgal güçlerine yönelik eylemlerle bağlantılarından dolayı arananlardan oldukları iddia edilen sekiz kişinin gözaltına alındığı ifade edildi. Ancak yerel kaynakların verdiği bilgilere göre toplamda 11 kişi gözaltına alındı.

Verilen bilgilere göre işgalciler baskınlarında Kalkiliya'nın doğusundaki Azun Ateme köyünden beş, Bedv köyünden ve Kudüs'ün yakınındaki Ram köyünden üç, Kudüs'ten de üç kişiyi gözaltına aldılar.

Kudüs'ün Ebu Dis, Ram ve Ayzeriyye beldelerinde muhtelif evlere baskınlar düzenleyerek çirkin şekilde aramalar yaptılar. Ayrıca El-Halil'in değişik mahallelerine de baskınlar düzenleyerek aramalar yaptılar.

fiem

Yorumlar