Siyonist Yerleşimciler Mescidi Aksa'ya Baskın Düzenlediler

Siyonist işgal yönetiminin Mescidi Aksa'yla ilgili oyunlarının devreye sokulabilmesi için sürekli tahrik ve teşvik edilen yahudi yerleşimciler bugün (1 Aralık Perşembe) sabah yine işgal güçlerinin özel himayesi altında Mescidi Aksa'ya baskın düzenlediler.  

Görüntülenme: 1685 Tarih: 01 Aralık 2016 20:04
Siyonist Yerleşimciler Mescidi Aksa'ya Baskın Düzenlediler

Mescidi Aksa'ya bugün baskın düzenleyen yerleşimcilerin yine tamamen işgal rejiminin elemanları tarafından kontrol altında tutulan Mağribliler kapısından giriş yaptıkları haber verildi. İşgal emniyetine mensup elemanlar tarafından sıkıca himaye altına alınan yerleşimciler Mescidi Aksa'nın değişik birimlerine girerek dolaştılar.

İşgal emniyetinin Mağribliler kapısından 119 yerleşimcinin, 36 yahudi öğrencinin ve 2 istihbarat görevlisinin giriş yapmasından sonra bu kapıyı kapattığı ifade edildi.

Mescidi Aksa'ya giren yahudilerin cami içinde yahudi dinine göre birtakım törenler yapmaya kalkıştıkları ancak namaz veya ilmî halkalara katılmak için gelen Müslümanların, kendilerine engel olmaya çalıştıkları ve tekbir getirerek tepki gösterdikleri haber verildi.

İşgal güçlerinin yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa içinde tur attıkları sırada bazı Müslümanların özellikle altın liste olarak tanımlanan kadınların içeri girmelerine engel oldukları ifade edildi.

İşgal güçleri Mescidi Aksa'ya yönelik bu gündelik baskınlarını bu kutsal mabedin Müslümanlarla yahudiler arasında paylaştırılması oyunlarına gerekçe oluşturmak amacıyla değerlendirmeye çalışıyorlar.

fiem

Yorumlar