Siyonist Güçler Filistinli İki Balıkçıyı Gözaltına Aldı

İşgal güçleri Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Es-Sudaniyye bölgesi açıklarında bugün (4 Aralık Pazar) öğle saatlerinde Filistinli iki balıkçıyı gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 1260 Tarih: 04 Aralık 2016 12:32
Siyonist  Güçler Filistinli İki Balıkçıyı Gözaltına Aldı

İşgal güçlerinin gözaltına aldığı balıkçıların 30 yaşındaki Saadi Es-Sultan ve 28 yaşındaki Şefik Es-Sultan isimli kardeşler olduğu ve Filistinli balıkçıların teknelerine de işgal güçlerince el konulduğu ifade edildi.

Filistinli Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayyaş, Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin balıkçı kardeşleri teknelerine ateş açarak durdurduktan sonra gözaltına aldığını söyledi.

Ayyaş, işgal güçlerinin Filistinli balıkçıların teknelerine ve av malzemelerine el koyduğunu ve Aşdod Limanı'na götürdüğünü, balıkçıların gözaltına alınma nedeninin henüz öğrenilemediğini bildirdi.

Ailelerine bir lokma ekmek götürebilmek için çalışan Gazze Şeridi balıkçıları 2014 yazında imzalanan ateşkes anlaşmasını ihlal eden işgal güçleri tarafından sürekli taciz edilerek serbestçe avlanmaktan mahrum bırakılıyor.

fiem

Yorumlar